Kelebihan B Complex Shaklee - Manfaat penuh Vitamin B untuk anda

Assalamualaikum wbt

Kita selalu diberitahu vitamin B banyak khasiat dan kelebihannya.

Untuk semua golongan tak kira kanak-kanak hinggalah orang yang berusia

Shaklee pun ade vitamin B

Vitamin B Shaklee dipanggil B Complex

Terdapat banyak kelebihan dan manfaat B Complex Shaklee yang membuatkan ianya sangat berbaloi utk dimiliki.


Rajah dibawah memberikan sedikit gambaran tentang kelebihan B Complex dari Shaklee





KLIK BUTANG DI BAWAH UTK MEMBELI SEKARANG!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=248024541dbda1d3fd75fe49d1a4df4d


Sebelum kita lihat dengan lebih terperinci tentang B Complex Shaklee, kita lihat dulu manfaat vitamin B secara umumnya


Apakah manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12 ?

Vitamin B1
Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum
Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf 

Vitamin B6
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk
Manfaatnya :
  • memlancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintetis RNA dan DNA

Vitamin B12
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut
Manfaatnya :
  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

Apakah yang akan berlaku jika kita kekurangan vitamin B?

Kekurangan vitamin B Complex boleh menyebabkan:


  • Lemah sistem saraf
  • Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. 
  • Pembentukan sel abnormal
  • Mengakibatkan anemia
  • Masalah depresi (tekanan perasaan)
  • Kehilangan daya memori
  • Cepat letih
  • Sesak nafas
  • Insomnia
  • Kurang fokus dan konsentrasi
  • Mudah tersinggung

Apakah kelebihan vitamin B Complex dari Shaklee?

Terdapat banyak kelebihan yang terdapat di dalam B Complex Shaklee.
Antaranya;



  1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
  3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
  5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  6. Mencegah stress.
  7. Menguatkan antibodi tubuh.
  8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
  9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
  11. Mencegah anemia.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk kanak-kanak?


  1. Merangsang pertumbuhan.
  2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
  3. Memberikan tambahan tenaga.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk orang dewasa?


  1. Menambah tenaga.
  2. Mengurangkan stress.
  3. Melambatkan proses uban di rambut.
  4. Membantu meningkatkan konsentrasi.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk ibu mengandung?

  1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
  2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).
  3. Membekalkan asid folik yang sangat penting utk mengelakkan kecacatan janin

Siapakah yang perlu mengambil vitamin B Complex Shaklee?



Bagaimana mendapatkan B Complex Shaklee?

Banyak kan kelebihan vitamin B Complex Shaklee ni?

Sebotol B Complex mempunyai 120 tablet dan hanya berharga RM53.75. Kos penghantaran ke semenanjung Malaysia adalah RM6 dan RM8 ke Sabah, Sarawak dan WP Labuan

KLIK BUTANG DI BAWAH UTK MEMBELI SEKARANG!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=248024541dbda1d3fd75fe49d1a4df4d














Jadi jangan tunggu lagi, dapatkan segera dgn klik butang di atas atau dengan mengubungi kami di talian 019-5558027 atau emailkan kepada salwamohdsaleh@gmail.com

Semoga mendapat manfaat!

Love,


















Terdapat pelbagai keistimewaan jika anda menjadi ahli Shaklee. Klik sini utk mendaftar pada hari ini: JOIN SHAKLEE 

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

13 comments:

  1. Anonymous4:57:00 PM

    Adakah sama mcm vitamin B complex weight gain yg dikatakan mampu menambah berat badan utk org dewasa? Vitamin B complex shaklee ni bole tambah berat jugak ke?

    ReplyDelete
  2. ye, sama

    cik boleh rujuk di entry berikut utk maklumat tentang set penambahan berat badan

    http://www.salwasaleh.com/2014/08/dapatkan-bmi-ideal-dan-sihat-dengan-set.html

    ReplyDelete
  3. Salam. sy mgalami masalah rambut jarang vitamin ape yg sesuai dr shaklee utk saya untuk mmbantu prses pnumbuhan semula rambut. tapi saya takut nak cuba b complex sbb tambah berat badan..

    ReplyDelete
  4. nana:

    Zinc dan b complex dapat membantu utk proses penumbuhan semula rambut

    bcomplex boleh dimakan sebelum tidur jika khuatir selera makan bertambah

    ReplyDelete
  5. Salam sy nk bli vit b ni tp utk kulit jrwt muka..but yg sy takot bdan akn naik jugak ke? Dh ckp gemok dh sy ni hahaha sy ada tgk dlm satu article yg vit b shaklee ni utk prevent dr jrwt gak slain dr vit E

    ReplyDelete
    Replies
    1. bcomplex dapat membantu pelancaran darah dalam badan. Jadi sangat baik utk mereka yang mempunyai masalah jerawat. jika takut berselera makan, boleh ambil sebelum tidur

      Delete
  6. good info. thanks for sharing :)

    www.zahirahhafizan.com

    ReplyDelete
  7. Minggu lepas saya minta anak saya belikan shaklee b complex. Saya makan utk saraf yg lemah. Pagi ni bil melihat expiry date dibotol tertukis 16 Jan 2016. Saya beli 2 botol 240 biji. Saya tiada numbor dealernya. Sepatutnya dia sudah tidak menjualnya memandangkan tarikh luput sudah hampir. Apatah lagi anak saya membeli 2 botol sekali. Bolihkah saya pulangkan kembali padanya utk dptkan stock baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. puan halilah sebenarnya perlu menghubungi dealer tersebut kerana urusan pertukaran boleh dilakukan dengan memberitahu kepada dealer itu. Jika dealer membeli dari shaklee, pihak shaklee sendiri akan menggantikan yang baru. jika dapat, puan cuba cari kembali number dealer itu ye

      Delete
  8. Jd b complex ni jz nk naikkan slera mkn la ye.,sb sy dh ckup slera.,huhuhu.,

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum .. saya Syafrein dari cheras ,lelaki 23 Tahun .. Saya mengalami sesak nafas yang berpanjangan .. dah sebulan lebih . Pergi jumpa doc buat x-ray semua dah .. doc kata jantung n paru2 OK . Apa ubat shaklee yang Baik utk redakan sesak nafas ea?

    ReplyDelete