Mahu sihat dan mahu cuba supplemen tapi tak tahu yang mana yg bagus dan SELAMAT?


 Mahu buat bisnes online tetapi tak tahu bagaimana nak mulakan?


 Mahu mulakan bisnes dengan modal yang kecil dan tidak membebankan di zaman GST ini?


 Mahu diberi tunjuk ajar dalam bisnes online tetapi tidak tahu nak tanya siapa?


 Mahu pendapatan tambahan untuk bantu masalah kewangan keluarga yang makin merunsingkan?



Ini semua masalah

Ya, masalah tidak akan selesai jika kita tidak berbuat SESUATU

Kita MESTI cari penyelesaiannya







Shaklee Master Coordinator
Certified Product Trainer
Pemilik iReach Sdn Bhd
Pemilik iReach Group
Pemilik blog ternama; www.superkids.net & www.lynanoh.com
Pengalaman Bisness Online Sejak 2006







Anda secara automatik layak untuk mendapat



Semua ganjaran ini sangat HEBAT dan hanya untuk TEMPOH TERHAD sahaja 


Peluang mendapat 100% bonus sepadan (Matching Bonus) apabila anda mendaftar/menaja  6 orang ahli baru di bawah anda dengan setiap seorang membuat pembelian 100uv dalam masa 1 bulan.Shaklee akan memberikan bonus sebanyak 100% kepada anda di atas penajaan tersebut



Bonus tambahan dalam bentuk wang tunai dari Shaklee!Bonus ini diberi pada setiap kenaikan rank bermula dengan nilai RM200 bagi rank Supervisor dan semakin meningkat sehingga anda mendapat bonus tambahan RM5000 bagi rank Master Coordinator



Projek ini SAH bagi semua pendaftaran ahli BAHARU bermula bulan Mei 2015 sehingga bulan Oktober 2015. Setiap ahli baharu yang mendaftar, secara automatik berpeluang mendapat Matching bonus tambahan bagi setiap bonus yang dinikmati apabila ahli baharu ini mendapat rank SUPERVISOR selewat-lewatnya selepas 6 bulan dari tarikh pendaftaran.


Matching bonus tambahan ini akan terus dinikmati setiap bulan apabila ahli baharu ini kekal EFEKTIF di ranking tersebut atau naik ke rank yang lebih tinggi




Anugerah istimewa ini sangat menarik! Jika anda memenuhi kriteria yang ditetapkan, anda akan di anugerahkan dengan piala YES dan juga wang tunai sehingga RM10000!Dan ini hanya untuk ahli baharu seperti anda SAHAJA!



Shaklee menyediakan pelbagai jenis latihan bagi setiap ahli. Setiap bulan Shaklee akan menganjurkan Health and Wellness Talk yg pelbagai mengikut jenis promosi bulanan secara PERCUMA





Setiap ahli baharu yang mendaftar dengan sebarang pembelian secara automatiknya termasuk didalam projek YES dan layak untuk menerima 1 botol VITA-LEA PERCUMA yang berharga RM 94.08 (harga termasuk GST) 


Pemberian ini adalah dalam tempoh masa terhad sempena meraikan ulang tahun ke 100 Vita Lea yang juga merupakan Multivitamin pertama di dunia




Terdapat 4 PAKEJ ISTIMEWA yang disediakan oleh Shaklee dengan extra potongan harga sebanyak 5% daripada harga ahli sedia ada.


Ini bermakna, anda memiliki salah satu pakej ini pada harga yang lebih murah daripada harga ahli biasa selain tawaran UV yang lebih tinggi. Jika anda membeli salah satu pakej ini dan mendaftar, anda secara AUTOMATIK LAYAK MENDAPAT BONUS utk bulan pendaftaran itu.


Anti Aging SetHealthy Fitness SetPre Natal SetPost Natal Set




Hanya akan dinikmati oleh ahli baharu yang mendaftar di bawah GROUP OHSEM sahaja. Tawaran ini tidak boleh ditebus jika anda mendaftar di bawah team lain.







1 BLOG BISNES dengan nama domain pilihan sendiri (contoh: www.salwasaleh.com; www.sayasukavitamin.com) beserta customized blog title, 2 page butiran peribadi dan contact details, 1 borang tempahan dan 10 entri/post produk Shaklee dengan asas SEO

Offer OHSEM hebat ini berharga RM880



1 EBOOK SPECIAL dengan informasi lengkap dan mudah diiukuti bagi setiap pengedar Shaklee yang ingin berjaya dalam bisnes Shaklee.

Offer OHSEM hebat ini berharga RM50



KOLEKSI 3 EBOOK  yang penuh dan padat dengan resepi dan informasi tentang keperluan kalsium, kepentingan ESP Drink beserta resepi lengkap dan panduan memberikan Meal Shake kepada anak-anak

Offer OHSEM hebat ini berharga RM50



1 E-BUSINESS CARD  yang lengkap dengan details anda

Offer OHSEM hebat ini berharga RM50



KOLEKSI 5 POSTER  dengan gambar dan butiran peribadi anda

Offer OHSEM hebat ini berharga RM100



PENDAFTARAN AHLI beserta membership kit, satu tiub HERBAL Blend Multipurpose cream dan 1 botol VITA LEA (120 biji) termasuk kos penghantaran. 

Offer OHSEM hebat ini berharga RM178.08

PENYERTAAN ESKLUSIF  ke Group iReach dan Group Ohsem dengan bimbingan istimewa 3 MENTOR yang telah di sebutkan di atas.

Offer OHSEM hebat ini berharga TIDAK TERNILAI!



RM880 + RM50 + RM50 + RM50 + RM100 + RM178.08 = RM1308.08

 YA, RM1308.08 SAHAJA


TAPI BUKAN RM1308.08 yang kena bayar




RM1308.08


Tambahan extra jika anda mendaftar sekarang, ekses kepada lebih 20 buah VIDEO SHAKLEE EFFECTS secara percuma seperti video di bawah ini!






Jangan tunggu lagi



INGAT, tawaran ini hanya untuk TEMPOH TERHAD sahaja 




Anda juga boleh menghubungi wakil group ohsem kami di seluruh Malaysia sekarang!










Assalamualaikum wbt

Ini kali pertama saya menulis sepenuhnya tentang kuasa minda. Mindset ni sebenarnya faktor utama yang kita kene jaga apabila kita memilih untuk breastfeed bayi kita. Cuma, faktor inilah yang paling banyak di abaikan hingga menyebabkan penyusuan dirasakan susah, sukar, tidak boleh dilakukan dan semua perkataan negatif lain. Akhirnya, tewas sebelum betul-betul mencuba

Jadi saya suka nk kongsi beberapa perkara yang penting utk di lihat dan di praktikkan supaya dapat buat penyusuan dengan berjaya.


CARA 1: FIKIR POSITIF


Sebelum bayi lahir lagi dah cakap siap-siap yang kita  nak susukan dia. Kita kata kat dia yang susu ibu paling berkhasiat, kita minta bayi bekerjasama, kita kata yang susu kita pun dah cukup utk tumbesaran dia. Saya praktikkan dari waktu mengandungkan anak pertama lagi. Alhamdulillah, setakat ini semua anak saya dapat menyusu dengan baik dan lengkap.

FIkir positif ni termasuklah bersangka baik. Kita sentiasa sangka baik yang semuanya akan ok dan tidak terlalu memikirkan perkara diluar kawalan yang negatif walaupun kita di sarankan utk mengambil kira juga risiko dan masalah yang bakal di hadapi (seandainya ada) untuk bersedia menangani nya. Yang penting, pastikan balance ye



CARA 2:  DAPATKAN MENTOR PENYUSUAN


Yang ini selalunya lebih elok kalau orang yg kita kenal dan tahu mmg berjaya menyusukan bayi nya. Jadi kita akan fokus pada orang ini utk dijadikan ala-ala idola gitu. Kita boleh tanya dan dapatkan sebanyak mungkin nasihat. Bila kita dengar cerita orang yang dh berjaya, secara tak lansung minda separa sedar kita akan sentiasa ingat akan kisah kejayaan tu dan kita pun sama nak berjaya mcm dia. Kalau rasa susah nk dapatkan, boleh juga hubungi Lactation Caunsellor (LC) utk dapatkan khidmat nasihat.



CARA 3: DOA


Yang ini mmg sangat sangat sangatlah penting. Dari sebelum hamil, sampai lah hamil, sampai lah dah bersalin nanti, ingatlah semuanya atas izin Allah. Jadi kita perlu sentiasa doa agar penyusuan kita di permudahkan, dapat menyusukan bayi dengan sempurna dan tidak berhadapan masalah. Kuasa doa ni sangat power. Jangan under estimate. Bantuan Allah akan datang dari arah yang tk disangka bila kita sudah berdoa dan usaha sungguh-sungguh. Penting juga utk minta pasangan doakan.



CARA 4: ZIKIR


Yang ni adalah amalan paling mudah sebenarnya sebab tk perlu sebut dan dari hati pun cukup. Tapi amalan ni jugak la paling susah nak buat.. sob sob sob

Saya sarankan utk permulaan kita banyakkan istigfar. Kalau boleh lebih 100 kali sehari. Kemudian boleh la mulakan dengan selawat dan sebagainya. Antara manfaat zikir ni selain mendekatkan diri dengan Allah, kita juga akan tenang dan rasa 'cukup'. Secara saintifiknya pula, bila kita tenang dan tidak stress, pengeluaran susu lebih mudah dan banyak in sya Allah!



CARA 5: MOTIVASI DIRI


Kita boleh cari dari sumber yang pelbagai. Terpulang. Cari sesuatu yang dapat memotivasikan anda. Lain orang lain caranya. Ada orang tengok kawan punya stok EBM banyak, dia rasa termotivasi utk banyak juga. Tapi ada yang tgk orang punya EBM banyak dia rasa down.. huuuhu

Jadi cari la yang sesuai dan anda rasa termotivasi. Contohnya tengok gambar baby sehat comel montel ke, atau rajin membaca buku dan artikel pasal penyusuan berjaya ke. Atau rajin cari maklumat pasal pemakanan sihat. Explore lah pendek katanya :)






CARA 6: SOKONGAN KELUARGA


Paling utama adalah suami anda. Terangkan dengan jelas yang anda nak menyusukan bayi dan minta beliau tolong bagi sokongan moral dan fizikal. Moral ni makna kata bagi semangat ketika anda down (bukan dok offer nak beli formula milk). Doakan anda dan selalu yakinkan anda boleh. Kalau bab fizikal pulak tolong urut time anda menyusukan baby ke, tolong basuhkan peralatan utk pam ke, atau tolong belikan buku ke. Macam tu la

Keluarga juga sama penting utk anda beritahu. Biar mereka tahu anda ingin menyusukan baby dan mereka boleh tolong beri sokongan sama. Deal?



CARA 7: KUMPULAN SOKONGAN


Tak semestinya forum di internet sahaja. Anda juga boleh join atau create group sendiri yang terdiri dari kenalan yang anda tahu berjaya dalam penyusuan atau sama2 ingin mencari ilmu dalam dunia penyusuan. Kadang-kadang bila masuk group yang advance sangat boleh jadi inferior atau tukang baca sahaja. Ini tidak mengembangkan potensi anda. Biarlah sama-sama bertatih supaya masing-masing dapat share ilmu.

Ok?

Saya rasa semua ini anda boleh lakukan kerana anda adalah ibu yang hebat!!

:D

Semoga  berjaya! 

Jika anda ingin tips utk susu ibu, boleh juga like Page TIPS IBU SLIM SUSU BANYAK di FB


Love,



Previous PostOlder Posts Home