Salwasaleh Chocs

Halal home made chocolates and lollichocs for all events

Salwasaleh Delights

Halal home made muffins, cakes and cookies for any occasions

Shaklee Supplement

Become a healthy Mukmin and perform your duty and activities perfectly

Salwasaleh Tasbih Taqwa

Exclusive hand made Tasbih for your personal use and as a gift to your special one

salwasaleh.com

EVERYTHING made for you with love

Saturday

DIY: Soft Toys Cage

Assalamualaikum  wbt 

Nazar paling tak masuk akal di dunia

Assalamualaikum wbt

Hari ni dan semalam saya kurang sihat. Jadi perlukan sesuatu yang boleh menggembirakan dan menjentik hormon lucu ke dalam neuron dan sel otak saya

Teringat satu kisah yang terjadi tahun 1998 dulu
Waktu tu saya di Tingkatan 2. Sebuah sekolah asrama di Ipoh dgn nama glemer Ta'ayah.

Kalau sesape yang lalu lalang dekat kediaman menteri besar atau Ipoh Specialist atau istana Raja Di-Hiir tu tau la sekolah ni

Anyways,

Bese la sekolah mesti la ade exam kan. Yang besarnya pertengahan tahun dengan hujung tahun.
Sebab sekolah ni sekolah agama, kitorang amik 9 subjek utk PMR. 
Dan tambah pulak lagi 10 ke 11 subjek utk Thanawi (pegh...tatau la cmne la cope dgn mende ni waktu tu). 

Di pendekkan cerita, salah satu tambahan yang sekolah biasa takde adalah subjek Bahasa Arab Komunikasi. Kecuali la anda ni org genius atau memang pernah duduk negara Arab, mempelajari bahasa Arab ni satu perkara yang boleh mengakibatkan percantuman sel yang sangat hebat

Serius!

Susah gila kot. Huhuhuhu.
Satu perkataan kalau silap baris boleh jadi macam2 perkataan lain
Satu perkataan silap sebut sebab terpanjang ke , boleh membawa maksud lain

Kalau tk silap saya waktu tu pertengahan tahun.
Exam Bahasa Arab nya melampau susah. Memang berpeluh lah
Perkara ini di persetujui kawan-kawan sekelas dan kawan sedorm.

Saya ade rasa nak muntah
nak demam pun ade
Gila lah...boleh fail kot!

Oleh kerana kononnya saya ni nak mengekalkan rekod bersih report card tanpa 'warna merah' maka dengan tanpa teragak-agaknya saya pun announce kt dorm...

"Ni kalau aku lulus lah subjek Arab ni, aku NAZAR nak belanja satu sekolah!"

Kawan-kawan lain angguk-angguk. Diorang setuju tu exam tu susah

"Kalau aku dapat A lah...mmg aku NAZAR NAK BELANJA SATU DUNIA"

Gila apa? Mmg pun. Sebab susah gila, nak pass pun tersangkut kt tekak ade hati lagi nak dapat A??




*******************************************

Ustaz Musannif menghimpunkan kertas-kertas yang telah di beri markah.
Satu persatu student dalam kelas sata waktu tu berdebar-debar

Paling berpeluh of coz la saya kan kan kan kan

"Salwa Mohd Saleh, enti ke depan"

Dup dap
Dup dap
Dup dap

Ustaz menghulurkan kertas...

What?
Gosok mata
Tenyeh tenyeh mata lagi
Gosok lagi sekali
Pandang ustaz...

"Ustaz tak silap bagi markah ke ni?"

Ustaz pandang dan rasanya dlm hati dia kata " ape ke hey nye budak ni"

Saya duduk balik di kerusi. Kengkawan semua dh pandang
Habis kelas tu, diorang pun tanya..

84% 

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

******************************

Di dalam bilik guru saya bertanya pada Ustazah Masniah.
Maka ceritanya bermula la.
Ustazah yang jarang bercakap yang serius mukanya tiba-tiba gelak

"Enti ni ade ade je lah salwa. Mcm mana enti boleh ckp mcm tu?"

"Saya kompem ustazah saya tak dapat score. susah sangat. tatau plak nk jd cmni. Habis la saya..takkan nak belanja satu dunia?"

Maka ustazah bercerita tentang apa yang blh dilakukan ketika kita tak mampu tunaikan nazar.

Saya ni tkde hamba nak dibebaskan
Nak jamu 40 orang miskin pun baru form 2, duit poket pun mak abah yg bagi
So berpuasa lah saya selama 3 hari

Tapi saya masih belikan gula-gula yang banyak so setiap sorang rakyat jelata kt sekolah tu rasalah gula-gula sebiji sorang (kalau korang yg baca ni pernah sekolah yg sama taun 1998 tp tk dpt gula-gula, ade la tu org lain dh selamat menelannya)

*********************************

Bukan nak cerita saya terer
atau nak cerita saya ni kurang waras
Tapi saya ni confident
Kadang terlajak confident sampai tak masuk akal

Dan confident tu besenye di balancekan dengan sifat sy yg mudah cuak mcm cerita atas ni la
Saya punya night mare bukan jumpe hantu, atau terjun bangunan ke atau makan masakan tak sedap ke tapi kalau mimpi exam ketika tak sempat study

Cerita ni banyak juga bagi pengajaran kat saya
Heheehe

Ok, sekian

Itu je nak cerita

Thursday

Vita Lea for Kids - Vitamin untuk kanak-kanak yang sedap dan mudah di ambil


Assalamualaikum wbt

Sebab bulan ni ade promosi dan kemunculan semula Multivitamin utk kanak-kanak ni, makanya saya pun test la sebiji kan. Sebelum bagi anak, maknya mesti nak kene test dulu...

Wah, sedapnya!

Rasa anggur gitu. Sedap pulak di kunyah-kunyah
Ni nampak gayanya bukan anaknya yang makan nanti.. ehhehehe

Dan seperti yang dijangka, bila kasik pada hero, dengan bestnya dia ckp:

"mak nak lagi...satu mana cukup!"

Amboih...

Jangan pula silap paham bahawa anak saya tak cukup makan. Sebolehnya memang kita nak bagi terbaik yang lengkap serba serbi. Dan saya pun jaga agar makannya seimbang.

Pengambilan makanan tambahan hanyalah sebagai PELENGKAP bukan pengganti kepada makanan seimbang. Yang tu parents kene clear la.

Walaupun kita bagi anak ikut piramid makanan, sayur nya dah tercemar dengan racun kecuali kalau beli yg organik. Buah pun sama. Ayam pun dah banyak kene cucuk kecuali kalau beli ayam tanpa cucuk mcm saya beli atau ayam kampung dan seangkatan dengannya.

Jadi, walaupun makan lengkap dan siap masak sendiri gitu, saya masih berikan supplemen utk anak saya.

Ni belum kira yang picky eaters mcm ni...lg pening kepala nak handle



Kenapa Vita Lea for kids?


  • vitamin c 60mg = 6 oz oren
  • vitamin d 400IU = 8 oz susu
  • vitamin e 30IU = 10 tsp peanut butter 
  • folic asid 400mcg = 4 cwn broccoli dimasak
  • iron 6 mg = 1.5 cwn bayam dimasak
  • zinc 5mg = 3 centre kacang dimasak 
  • magnesium 40mg = 6.5 cwn Brussels sprouts


Mana lalu anak kita nak telan semua tu kan?
Kita pun takkan lalu

So, jika minat SMS/WA saya di talian 0195558027 ye.
Harga pasaran rm121 inc postage tp bln ni harga sgt special. Bulan ni sahaja tau!

Ada offer lagi bulan ni… Beli 3 percuma 1!

VITAMIN KANAK SHAKLEE

Jika anak anda tidak suka vitamin dalam bentuk tablet, boleh cuba multivitamin dalam bentuk tepung yang boleh di bancuh bernama MEAL SHAKE


Daripada bg anak2 mkn junk food tu elok la bg anak makan vitamin ni.

Kaaaannn

Love,



Saturday

Perokok yang cari cara berhenti rokok dalam masa 2 minggu

Assalamualaikum wbt

Baru beberapa hari lepas, saya dan keluarga keluar makan malam di sebuah tempat yang agak popular di Putrajaya ni. Mula-mula sampai OK lagi. Lepas tu dua hero saya nak buang air maka saya bawa dan baby tinggal dengan suami. 

Balik dari tandas, saya lihat dua lelaki di meja belakang dengan seronoknya sedang berkepul-kepul mengasap. Saya dengan spontan berkata kepada suami;

"Jom tukar meja. Ada orang smoking disini"

Saya pergi ke meja mereka dan nampak mereka sedang sorok rokok di tangan. Saya kata tolong beri kerjasama, ada bayi. 

"Ok...ok. dh padam dah", kata mereka.

*************************

Adakah anda juga pernah mengalami situasi ni?


Kita bukan nak salahkan sesiapa, tapi nak cari juga cara nak selesaikan

Nak ke jantung jadi macam ni?



Walaupun merokok hak peribadi, tapi ianya melibatkan nyawa org lain


Seronok ke asyik orang tegur?
Seronok ke isteri asyik muncung dan merajuk?
Seronok ke tengok anak sakit dan merana sebab kita?

Saya nak bantu anda yang betul-betul KETAGIH ni

Dua minggu in sya Allah, anda tak mo dah sentuh rokok atau rokok elektronik sekalipun.

Malah nak cium bau rokok pun anda dah tak lalu

INI SERIUS

Macam mana caranya?

Sesudu kecik Vivix sehari, anda mampu mengubahnya!
















Bukan susah pun. Komitmen hanya sesudu sehari. 

Tak perlu tukar patch nikotin. Tak perlu makan gula-gula berhari-hari atau jenuh nak kunyah chewing gum utk elakkan ketagihan


Bagaimana Vivix bantu anda berhenti merokok?


Ada 4 cara Vivix bertindak dengan efektif:


1. Dengan mempertahankan sel (Cell defense)



Bila merokok, risiko penyakit banyak. Sel baik yang ada di pertahankan 


vivix shaklee cell defense











2. Dengan memberi tenaga kepada sel (cell energy) 


Anda tak perlu lagi ketagih dan bergantung pada Nikotin. Bila anda makan Vivix sambil berhenti merokok, anda tkde rasa lesu atau mengantuk, tapi lebih bertenaga daripada biasa!

shaklee vivix cell energy










3. Dengan memperbaiki sel (cell repair). 


Sel anda yang banyak dah rosak akibat merokok akan dibaiki.



shaklee  vivix cell repair











4. Dengan meningkatkan prestasi sel (cell performance). 


Kalau dulu asyik lemah, depresi dan cepat letih, Vivix akan membantu anda utk jadi cergas, power dan dapat melakukan sesuatu aktiviti dengan baik.

vivix shaklee cell performance











Testimoni yg superb


Tengok lah video di bawah ni. 

Encik Hazrin, seorang perokok tegar ni siap rasa payau dan pening-pening kalau terhidu bau asap rokok setelah amik Vivix




Sila ke link berikut untuk melihat pelbagai testimoni daripada pengguna Vivix Shaklee yang sangat berpuas hati dengan produk ini.

Himpunan testimoni Vivix Shaklee

Ok, dh cukup kot kita cerita pasal Vivix


So, berapa harganya?


Sebotol Vivix berharga RM475
Itu kalau anda beli sebotol

Tapi!

Sempena promosi JANUARI 2015, jika anda beli 2 botol Vivix, anda akan dapat

- Free membership seumur bernilai RM65
- Discount serta merta bernilai RM228!
- Rebat tunai pada bulan Feb sebanyak RM36

Berapa jumlah penjimatan jika beli 2 botol?

RM329!

Jangan tunggu lagi, peluang hanya pada bulan ini sahaja.

Beli sekarang. SMS kami di talian 019-5558027
Bayaran menggunakan kad kredit, kad debit dan bank in diterima




Ingat, ianya hanya ada pada bulan JANUARI 2015 sahaja.

Cepat-cepat, jangan terlambat!

Love,















Klik sini utk mendaftar pada hari ini: JOIN SHAKLEE 

Tuesday

Cerita sebenar kenapa kami potong akaun ASTRO

Assalamualaikum wbt

Peringatan: Entri ni  bukan sebab nak ajak pulaukan atau berbau sentimen membenci Astro apatah lagi usaha sabotaj (eceh, mcm la i nih popular sgt kannnn). 

Ianya hanya entri peribadi.

*******************

Sejak ogos 2014, berakhirlah kisah cinta keluarga saya dengan Astro. Dulu, suka dan duka di lalui. Walaupun Astro hanya setia ketika langit cerah, itu tidak mematahkan semangat kami nak bayar yuran langganan tiap-tiap bulan. Walaupun mendung kejap aje Astro dah merajuk, kami tetap pujuk.

Dah beberapa kali juga Astro naikan yuran, kami masih menagih khidmatnya. Kalau ikutkan, bukanlah banyak sangat kami langgan. Basic package tambah pulak dengan sukan. Tapi kalau nak sukan kene la jugak beli pakej kecik lain, jadi nak tak nak kami beli la yang ada National Geographic dan History tu.




Jadi, kenapa pulak ditutup ni?

Sebenarnya, kami ni bukan banyak sangat masa nak tengok TV. Serius. Walaupun saya ni duduk rumah tangga almost sepanjang masa, berita pun tak sempat tengok tau!

Kadang-kadang bukak hanya nak bagi ada suara jadi tkde la macam duduk dalam gua. Ape yang TV tu dok membebel pun kita bukan amik pot. 

Banyak lagi mende lain nk buat. Masak, cuci baju, sidai baju, masak lagi, cuci pinggan, sapu umah, layan customer Shaklee, siram pokok, layan lagi customer yang sama, mandikan anak, layan customer yang sama lagi sekali, update blog (eh?) dan macam-macam lagi tau. 

Btw, sape nak beli Shaklee boleh contact saya tau <-- diri="" i="" iklankan="" sendiri="">

Mana sempat layan sinetron. Apatah lagi drama Korea k-pop meletop, bahkan muka hensem hero pun saya tk kenal.

Sudahnya, anak pertama dan kedua yang selalu bukak. dah bukak tu tkde channel lain lah, 

611

bukak mata 611
gosok gigi 611
makan sarapan 611
nak tido tengahari 611
lunch 611

Mujur jugak tkde pasang TV kt toilet. kalau tak sambil melepas hajat pun 611. Waktu tu pulak mengandungkan yang ketiga. jadi dengan rasa kelibut dan rimas dan semput, kalau nk bagi diorang diam mmg senangnya bukak 611

Ini memang salah.
Salah yang teramatnya!

Sebbaik mende ni berlaku agak tk lama (8 bulan ko kata tak lama Salwa?) Saya menjadi insap dan rasa mereka terpengaruh dengan kartun dan tk patut asyik tengok kartun je.

Dengan penuh tekad dan semangat, saya pun berbincang dan suami pun setuju. Dia lagi jarang kt umah cuma dia concern la jugak kalau ada game bola cmne?

Saya jawap; "camtu laaa"

So, deal. TUTUP ASTRO

Mula-mula tu takut la jugak diorang tk dapat terima hakikat dah NO more 611. Tapi kan, secara jujurnya, kita yang control anak kita. Drg boleh je dengar cakap. Cakap la elok-elok. Mula-mula je diorang pelik dan agak mengamuk tapi lepas tu OK aje. Alhamdulillah.

Keypoint nye, cakap elok-elok dan terangkan sebab ape. 
Tu je
Lepas tu doa la supaya anak-anak tu dengar cakap

Sampai sekarang dh dekat 5 bulan ni pun tkde mintak 611. Best gila

Apa kitorang buat dengan duit yg patutnya bayar ke Astro tu?
Kitorang belikan insurans dan medical card utk anak ketiga.
Top up sikit je

JAUH lebih menguntungkan dan dapat perlindungan lagi
Siap ada simpanan utk education 

Jadi, siapa kata perlu sangat bergantung kepada Astro dan TV?

Btw, pihak Astro menawarkan ktrg dgn Njoi.
Free. Tkde bayar apa pun sebab ktrg dh ada decoder katanya

Barang free kan, sape nak tolak
Dapat la jugak tgk TV1, TV2, TV3, Prima, Oasis, 501, TV Hijrah, TV9, NTV7 dan beberapa channel lain. Ok ape...

Ni jadual penuhnya:




Jadi, keputusan di tangan anda
'Lu pikirlah sendiri' - pinjam tagline ye Nabil

Love,






Monday

Panduan KRITIKAL cara memilih vitamin paling sesuai

Assalamualaikum wbt

Ramai pelangggan selalu tanya saya, apakah supplemen terbaik yang perlu di ambil oleh mereka. Jawapan saya berubah-ubah


Bukan sebab tak istiqomah!


Setiap orang ada tubuh yang berbeza. Macam kata orang dulu-dulu lah. Rambut sama hitam, hati lain-lain. Sekarang bukan hati je yang lain, rambut pun dah warna lain-lain.


Jadi setiap pelanggan juga berlainan keperluannya. 





Selalu saya tanyakan kembali;


"Encik/Puan ada masalah kesihatan ke? Pernah makan supplemen tak sebelum ni?"


Ramai juga yang tak tahu nak jawap apa.

Jadinya, entri ni bertujuan nak bantu anda, untuk tahu cara memilih vitamin paling sesuai

Ini kira SNAP SHOT secara ringkas semua keperluan yang penting. 


Oh, yang saya senaraikan ni keperluan yang basic

Dan setiap itu saya sertakan saranan vitamin yang sesuai beserta link utk bacaan penuh. Dan tentulah saranan saya vitamin dan supplement dari Shaklee.

Sebab? 


Vitamin Shaklee adalah semulajadi, organik dan takde pengawet mahupun perasa. Vitamin lain di pasaran saya tak berani nak komen.


KERERLUAN 1 : PROTEIN

Protein penting utk bina dan baiki sel badan kita. Kan kalau org yg nk bina otot tu mcm abg sado tu kan, diorang mesti amik protein dengan kadar yang banyak dalam diet seharian.

Protein ni juga penting utk rambut, kuku, orang hamil dan ade juga sesetengah program turun berat badan yang cadangkan kalau nak cuba mengurangkan berat, kurang kan karbohidrat dan tambah protein dalam diet.


Macam mana nak pilih protein? Pilih lah yang rendah lemak. Biasanya yang ini sumbernya dari tumbuhan lah seperti soya dan kekacang lain.


Vitamin Shaklee yang di cadangkan :  ESP DRINK dan MEAL SHAKE


Kenapa? Kerana mempunyai semua asid amino yang diperlukan dan protein daripada sumber soya yang tidak di ubah genetik nya. 




KEPERLUAN 2: MULTI-VITAMIN


Namanya pun multi. Jadi banyak lah vitamin yang di gabung dalam ni. Fungsi utama adalah utk lengkapkan lompong-lompong nutrisi yang tak dapat di penuhi dengan diet seharian kita. 

Mengikut kajian, kalau nk pilih multivitamin amik lah yang ade sekurang-kurangnya 12 jenis vitamin dan mineral yang lain. 


Vitamin Shaklee yang disarankan: Vita- Lea Iron Complex




Iklan..kenapa perlu beli vitamin Shaklee daripada saya dan ahli Ohsem yang lain!


KEPERLUAN 3: VITAMIN C


Vitamin C ni penting. Semua golongan perlu ada dari kanak-kanak sampai lah orang tua. Ibu hamil dan menyusukan lagi la perlu cukup vitamin C sebab boleh tingkatkan paras imun, bantu kita pulihkan luka, boleh perangi toksik dalam badan dan bantu membina kolagen.


Vitamin Shaklee yang disarankan:  Sustained Release Vita-C


Kenapa? Kerana  Sustained Release Vita C adalah yang bersifat semulajadi, dan dilepaskan mengikut masa sepanjang hari dan mengandungi sumber asli seperti daripada estrak buahan yang mengandungi bioflavanoid.




KEPERLUAN 4: VITAMIN E


Vitamin E ni sape nak cantik dan awet muda mesti kene amik. Sebab Vita E bersifat anti oksidan dan melengahkan penuaan sel. Vitamin E ni membantu sel kita dapat oksigen lebih efektif dan ransang beberapa bahagian sistem imun supaya kita dapat tentang jangkitan dengan baik.

Bagi yang ingin dapat anak, vitamin E sangat bagus kerana ianya dapat meningkatkan keintiman dan membantu sperma utk sampai ke telur . Selain itu, vitamin E dapat membantu mencegah kanser.


Pilihlah vitamin E yang  mengandungi d-alfa-tokoferolyang merupakan bentuk vitamin E yang paling asli dan paling aktif  dan mempunyai ahli-ahli lain dalam keluarga topoferol



Vitamin Shaklee yang disarankan: Vita E Complex

Kenapa? Kerana Vita E Complex mengandung tokoferol dan topoferol. Aa juga mengandungi mineral selenium.




KEPERLUAN 5: VITAMIN B


Vitamin B sangat banyak ahli keluarganya. Penting dalam membantu memerangi kelesuan dan depresi. Ianya memberikan tenaga dengan membantu pelepasan makanan dan melancarkan aliran darah. 


Vitamin Shaklee yang disarankan: B-Complex


Kenapa?  Kerana B-Complex mengandungi kesemua 8 vitamin B yang diiktiraf dan turut mempunyai asid folik yang sangat penting utk wanita hamil.




KEPERLUAN 6: KALSIUM


Kalsium ni kita tahu sangat penting utk tulang yang kuat, gigi dan gusi yang sihat. tapi tahukah anda yang kalsium juga penting utk membantu kerehatan otot dan tidur yang tenang? Orang yg mengalami masalah insomnia dan migrain sangat di galakkan mengambil kalsium yang secukupnya.

Wanita hamil dan menyusukan pulak digalakkan mengambil kalsium lebih daripada amaun biasa bagi wanita normal kerana ia membantu pertumbuhan.


Vitamin Shaklee yang disarankan: Ostematrix


Kenapa? Ostematrix mengandungi kalsium karbonat (batu kapur) dan magnesium oksida sebagai sumber mineral-mineral ini. Kedua-duanya digunakan sepenuhnya.la juga mengandungi sedikit fosforus yang beraksi bersama kalsium dan magnesium



KEPERLUAN 7: EPA/OMEGA


Omega penting bagi mencegah pembekuan darah di dalam jantung. Omega yang asli dapat membantu menstabilkan paras darah, paras gula juga paras kolestrol di dalam tubuh badan kita. 


Vitamin Shaklee yang disarankan: Omega Guard

Kenapa? Kerana Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen dan berkualiti. Cuba anda pecahkan sebiji kapsul Omega dan anda boleh hidu bau ikannya!


KEPERLUAN 8: ZAT BESI


Zat besi penting dalam membina sel-sel darah sihat dan ianya juga perlu bagi pengangkutan oksigen dalam badan. Zat besi yang mencukupi dapat membantu mencegah penyakit anemia dan menguatkan sistem imun kita.

Vitamin Shaklee yang disarankan: Vita-Lea Iron Formula



KEPERLUAN 9: ZINK



Zink sangat di perlukan bagi proses memulihkan luka. Ianya juga komponen penting dalam insulin dan dapat membantu pesakit diabetis. Bagi ibu yang melahirkan secara normal ataupun pembedahan, zink dapat membantu proses menyembuhkan luka dengan baik dan semulajadi.


Vitamin Shaklee yang disarankan: Zinc Complex 


Kenapa? Zinc Complex mengandungi zink glukonat.



Kesimpulan:


Jika anda memerlukan sebarang supplemen, dapatkan nasihat dan konsultasi daripada pengedar yang anda percayai. Setiap pelanggan yang membeli dengan kami di salwasaleh.com ataupun Group Ohsem akan layak mendapat pelbagai keistimewaan dan bantuan secara konsisten.

Hubungi kami di talian 019-5558027 utk pertanyaan


Selamat mencuba!



Sunday

5 jenis pekerjaan yang GOYANG KAKI tapi dapat DUIT

Assalamualaikum wbt

Lumrah manusia, suka pada kesenangan. Tak da orang dalam dunia ni yang berkehendak pada kesusahan.

Antara jalan nak senang adalah dengan mengumpul dan memiliki banyak harta
Sebab tu ramai yang melompat bila di tawarkan 'jalan' keuntungan dengan cara mudah

Lepas satu, satu lagi kes
Jalan cerita dan dialog yang sama. Cuma pengarah, lokasi dan watak berbeza
Itupun masih ramai Melayu yang mudah lupa



Namun, bagi tidak menghampakan golongan yang sangat inginkan kekayaan cepat dengan hanya goyang kaki sahaja, saya senaraikan pekerjaan yang boleh anda lakukan


PEKERJAAN 1: TUKANG JAHIT


Emak saya antara yang termasuk dalam golongan goyang kaki ni. Mesin jahit Singer antik warna hitam tu, mesti nak kene goyang kuat supaya berjalan lancar. Lagi-lagi time raya, makin banyak goyang kaki, makin lajulah tempahan dapat disiapkan dan banyaklah duit raya dapat.

Cuma sekarang moden sikit dah. Ade mesin pakai pedal. Tekan aje dah jalan dah.


PEKERJAAN 2: TUKANG TENUN SONGKET


Pernah tengok mesin buat songket yang tangan punya? Besar betul. Kalau tkde lah goyangan kaki yang seirama dengan tangan tu, tkde makna nya mesin tu nak berjalan. Songket tu pun tk dapat kepaduan dan kejituan yang sepatutnya.

Jadi, anda kene goyang kasik kuat punya supaya songket yang halus buatan dan jahitan benangnya terhasil!


PEKERJAAN 3: PESAWAH


Kaki perlu kuat bukan sahaja waktu bercucuk tanam, tapi waktu menuai. Padi yang dah di tuai akan di bawa ke kawasan lapang untuk di jemur. Selepas tu ada yang dipilih utk dijadikan benih. Ada juga yang di tumbuk dalam lesung untuk membuang kulitnya dan menjadikan padi tu kepada beras. 

So, skill menggoyang kaki di sini bukanlah ke kiri dan ke kanan tetapi ke atas dan ke bawah. Konsistensi akan terhasil bila dah terbiasa. Sambil menyembang pun boleh tumbuk padi tu. Cool kan?

PEKERJAAN 4: PENARI


Yang ni tayah explain. Semua tarian banyak pakai goyang kaki lagi-lagi dangdut. Dapat duit tapi hmmm hmmm cari kerja lain je la dik non.

PEKERJAAN 5: SID PRO


Yang ni paling best. Bukan setakat goyang kaki, kepala pun boleh bergoyang sama tau bila nak cari ilham nak update blog (mcm yg berlaku pada saya sekarang)

Semua tenaga, kepakaran dan ilmu bersatu nak pastikan pembaca suka apa kita tulis. Macam-macam kelas pegi. SEO la, copywriting lah, keyword la. E-book? berpuluh-puluh dah dibeli. Discussion pun panjang berjela sampai boleh buat laporan setebal buku 5 inci.

Kalau rajin dan banyak usahanya, maka banyaklah pendapatannya. Kalau bukak mulut nak promote pun malas, kirim salam je la. 13 tahun buat Shaklee pun tkde dapat bonus 4 angka deh...

Jadi?

Yang bulat tak datang bergolek
Yang pipih tak datang melayang

Usaha tangga kejayaan. Nak join kami? Boleh sangat. 
Klik je ni : JOIN AHLI SHAKLEE

See you soon in my team!




salwasaleh.com

The website is owned and operated by salwasaleh.com. All content and information provided on and through the website is owned by salwasaleh.com.