Set Kesihatan Rambut Shaklee : Utk rambut yang hebat dan sihat!

Assalamualaikum wbt

Ramai orang ingat, Shaklee ni supplemen semata-mata.

Tak tak

Shaklee pun ada set utk kecantikan

Kecantikan kulit, kesihatan seisi rumah, kebersihan rumah dan...
Set utk kesihatan rambut!

Jadi hari ni saya nak cerita tentang cara merawat masalah rambut yang biasa dihadapi orang Malaysia yang iklimnya khatulistiwa (lembap panas) ni.


Masalah rambut ini tak kenal usia. Siapa pun boleh kena. Lelaki yang belum menginjak 30-an pun boleh mendapat masalah ni.


Selalunya masalah yang kita dengar;



  • Rambut gugur
  • Rambut berminyak
  • Rambut bercabang
  • Rambut cepat putus/rapuh
  • Rambut jarang-jarang


Kalau masalah rambut tak cantik potongannye, itu tak dapat la nk tolong.

Boleh la hubungi pakar-pakar potong rambut utk fesyen dan style terbaru ye

Ape penyebab terjadinya masalah rambut ni?


Banyak jugak faktor-faktornya. Antaranya;



  • Mengandung
  • Bersalin
  • Menyusukan bayi (3 point ini berkait rapat dengan hormon androgen)
  • Tekanan ditempat kerja atau dirumah
  • Pengambilan ubat ubatan
  • Kurangnya nutrisi seperti zat besi dan zinc
  • Menghidap penyakit tiroid
  • Ketidak seimbangan hormon

Jadi macam mana nk rawat?


Rambut kita ni ada 3 peringkat.


1) Anagen - Fasa pertumbuhan

2) Catagen - Fasa memanjang
3) Telogen - Fasa berehat

Jadi kita sentiasa ada rambut yang baru tumbuh dan rambut yang gugur. Masalahnye kalau rambut yang gugur banyak sangat dan tak sempat fasa Anagen nk ganti.


Banyak dah produk kat pasaran yang di offer utk atasi masalah ni



Ade yang sampai beribu-ribu
Mana satu yang sesuai?

Produk ni ikut individu jugak
Ade yang pakai ok, ade yang pakai tak ok

Untuk Set Kesihatan Rambut Shaklee, kita akan syorkan produk Shaklee yang bantu dari dalam masalah rambut anda melalui pengambilan supplemen tertentu.




















Produk Shaklee untuk Set Kesihatan Rambut yang anda boleh cuba adalah:

ZINC COMPLEX - Untuk membantu kesihatan rambut rosak, rapuh dan bercabang
B COMPLEX - Untuk  masalah peredaran darah terutamanya dibahagian kepala yang melibatkan rambut
VITA LEA - Untuk masalah kekurangan zat besi
ESP - Untuk  masalah rambut rapuh dan bercabang
GLA COMPLEX - Untuk wanita menstabilkan paras hormon


Ada tak set rambut untuk digunakan sewaktu mandi?

Ada.

Shaklee juga ada menawarkan set dalam bentuk Syampu, Perapi dan Serum khas untuk mereka yang ingin menjaga rambut agar sentiasa tampil menawan.

Set ini mengandungi Prosante Syampoo, Prosantee Conditioner dan Scalp Care Serum


Macam mana nak beli?


Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, sila hubungi kami di talian 019-5558027 atau emailkan ke salwamohdsaleh@gmail.com 

Semua pembelian dengan kami akan disertakan dengan panduan pengambilan vitamin terbaik, tips dan konsultasi percuma.

COD juga disediakan utk kawasan Desa Pinggiran Putra, Putrajaya, Cyberjaya, Hospital Serdang dan UPM

Love,


















Terdapat pelbagai keistimewaan jika anda menjadi ahli Shaklee. Klik sini utk mendaftar pada hari ini: JOIN SHAKLEE 


Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

2 comments:

  1. Asmkm sy dah 2 bln mengunakan revetilazing shampoo, tonic, zinc, esp, b complex n gla..cuma sy tidak mengambil vit lea..
    Tp mslh keguguran rambut seperti tiada berkurangan..

    ReplyDelete
  2. ws wbt puan ema,

    cara pengambilan dan penggunaan adalah antara faktor yg mempengaruhi kesan dan keberkesanan produk.

    bagaimana pengedar shaklee yg menjual kepada puan syorkan? jika saranan nya tepat, dan puan amalkan mengikut disiplin, in sya allah berhasil

    namun terdapat satu lg faktor dimana tubuh badan setiap individu mempunyai kadar serapan berbeza seperti berbezanya kadar metabolisma

    Sesetengah org mungkin akan mendapat kesan yg lebih cepat daripada orang yg lain.

    saya syorkan puan semak kembali aturan pengambilan dan jgn berhenti mengambil.

    semoga berjaya!

    ReplyDelete