Pengalaman pergi ke sambutan KEMERDEKAAN

Assalamualaikum wbt

Wah, first time pergi perarakan Merdeka!!
Excited sebenarnya.

sambutan kemerdekaan, sambutan hari kemerdekaan 2018, sambutan hari kebangsaan, sambutan hari kebangsaan 2018, sambutan hari malaysia, sambutan hari malaysia 2018, sambutan hari kebangsaan putrajaya, sambutan hari kemerdekaan putrajaya, hari merdeka, hari merdeka 2018, hari kebangsaan
Bersama peserta perarakan yang berpakaian tradisional. 


 Kalau biasa di Dataran Merdeka, nak hadir tak dapat. Tahunni dekat dengan rumah, memang semangat nak pergi.

Seawal pagi bersiap. Memang diorang jenis yang bangun Subuh, setiap hari walaupun cuti. Jadi tak ada masalah nak bersiap awal.

Kemudian sarapan ringkas biskut roti dalam kereta. Dah sampai tu pun parking memang dah penuh sangat.
Diwawancara krew RTM
Tido dulu, amik energy

Masuk akhbar The Star! Hehehe
Kami (baca: Emak) memang pilih untuk berbusana tradisi. Bukan nak tarik perhatian sebenarnya tapi nak pakai bila lagi kan? Lagi pula inilah event dan time super sesuai untuk pakai begini dengan semangat jiwa merdeka. No one should judge us.
Amboih.. yang hat atas kereta kebal posing baik punya!

And kind of expected lah bila jadi tumpuan. Ramai berhenti minta bergambar. Ada beberapa jurukamera juga minta izin. RTM pun interview, akhbar The Star etc. Kami posing aje. Takde masalah.

Oh ya. Ni bukan songket betul.jangan risau. Hahahahah. Kain japanese cotton. Nipis dan selesa. Yg kat dalam tu sleeveless. Cotton juga. So tak la panas.
Gaya tak menahan!

Kagum dengan semangat berkawad dalam cuaca panas huhu
Cuma sebab sesak sangat, kami sampai ke tepi pentas utama sahaja. Tak dapat tengok lebih dekat. Dalam sejam lepas tu kami bergerak melawan arua. waktu ni la dapat bergambar dengan askar, polis, bomba, kereta kebal, kuda yang semua tengah standby tunggu giliran.
I'jaaz bergambar dengan acik-acik askar
Imran tak mau naik atas lori askar. Rugi laaa
Habeh hati budak-budak ni dapat lambai dan tangkap gambar. Boys!!!!

Alhamdulillah

Pengalaman yang menarik dan unik
Israa' dan Iyaad pun behave.

Orang paling excited kibar (baca: Libas) bendera

Mujur Israa' sangat behave
So.. yeah. A happy day

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

2 comments:

  1. Wah semangatnya! Seronok baca sana sini meriah je pasal sambutan hari kebangsaan ni.

    Puan sekeluarga rupanya ye yang berbaju tradisi ni. Tengok dlm the star tapi tak perasan pula orangnya siapa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEhehe, sesekali berpakaian tradisi dgn niat nak memberi awareness juga. Terima kasih puan berkunjung ke blog saya :)

      Delete