Majlis perasmian Program Crossborder FB x Avana x MATRADE


 Assalamualaikum wbt

Semalam telah berlansung dengan penuh cool nya majlis pelancaran rasmi program Crossborder di Menara Miti oleh YB Darell Leiking, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri. Ucapan YB pun sangat menarik dalam bahasa santai yang menyeru usahawan di Malaysia memanfaatkan platform FB sebagai salah satu ruang untuk export barang!!


facebook malaysia, latihan facebook, avana, crossborder programme, program crossborder, program crossborder fb, matrade, avana, avana asia, program facebook malaysia, program fb malaysia, fb malaysia, geran matrade, matrade grant, latihan matrade

Waaah.

Tahukah anda, Malaysia adalah negara ketiga di dunia yang terpilih bagi menjalankan usahasama ini dengan Facebook? Amatlah rugi jika kita tak mengambil kesempatan ini untuk mendapatkan info dan latihan yang sewajarnya kerana teknologi yang ada di Facebook Malaysia amat ohsem.


Ucapan Nicole Tan, Country Head FB  Malaysia


Macam mana saya tahu?

Sebab saya adalah salah seorang dari 10 trainer yang telah dipilih oleh Facebook dan AVANA untuk bersama-sama memberikan pengetahuan dan tips&tricks yang perlu diketahui untuk membolehkan produk anda berada di platform antarabangsa!


Barisan trainer yang akan menggegar seluruh Malaysia!



Trainer Crossborder bersama team FB Malaysia dan Asia Pasifik


Jadi, program ni dengan tagline 'Made by Malaysia, Loved by the World' adalah kerjasam Avana, Facebook dan MATRADE (sebuah agensi dibawah Kementerian Perdagangan Antarabangsa & Industri) mensasarkan untuk melatih sehingga 2000 pemain IKS tempatan untuk melebarkan sayap dan memikat pengguna dunia maya global.


Ucapan Luqman, CEO dan Co-Founder AVANA


2000

Memang ramai. SO, jika anda ada produk atau servis, ada SSM, jangan tunggu lama. Daftar terus sekarang juga. Boleh tengok link untuk mendaftar dekat sini: 
DAFTAR PROGRAM MATRADE



Siapa yang berminat dan nak belajar serba sedikit tentang ilmu-ilmu best ni?

Boleh datang ke Sesi Latihan Export yang akan di adakan di beberapa lokasi seluruh Malaysia. 


Berikut lokasi-lokasi Sesi Latihan Export:

1. Siri Jelajah Sabah
(29 Sep 2018)
Daftar: bit.ly/MadebyMalaysiaSabah

2. Siri Jelajah Kelantan 
(4 Oct 2018)
Daftar: bit.ly/MadebyMalaysiaKelantan

3. Siri Jelajah Johor 
(7 Oct 2018)
Daftar: bit.ly/MadebyMalaysiaJohor

4. Siri Jelajah Kedah
(11 Oct 2018)
Daftar: bit.ly/MadebyMalaysiaKedah

5. Siri Jelajah Sarawak
(16 Oct 2018)
Daftar: bit.ly/MadebyMalaysiaSarawak

6. Siri Jelajah Penang
(23 Oct 2018)
Daftar: bit.ly/MadebyMalaysiaPenang

Book your seat now!!!


Abu Talib, CEO FOC Training


Mat Luthfi, Vlogger

Ross, Country Head FB Singapore

Che Ta, Founder By RCW
Fizo Omar, Founder FOC, FizoMawar Kitchen



Erma Fatima, Founder Mok Cun Mart

Coach Salwa Saleh, Founder Salwasaleh.com, Baby Keme & SalamPro Solutions

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment