Pelangi yang tak wajar di raikan

Assalamualaikum wbt

Semalam mcm pesta plak ye. Ramai bergembira meraikan 'Loves Win' setelah USA secara rasminya mengiktiraf perkahwinan sesama sejenis. Seronok la puak LGBT dan seangkatan dengannya.

Saya masih belum habis menggeleng kepala.
Jika yang menyambut tu kafir pun saya pelik, apatah lagi kalau ade umat islam yang meraikan 'kemenangan' ni.


Pelangi apakah yang nak sangat di raikan ni?
Freedom of expressing love?

'Pride Flag' yang semua orang boleh kibarkan?

Ade la, satu hari yang lepas saya dok terfikir nak warnakan semula Saladin dan transform dia. Kasik kaler pink, then letak la sarung kusyen putih ke, boh Hello Kitty sikit dan bagi feminin.

Kemudian saya pause. Then STOP

Selama 8 tahun Saladin has been a very GOOD BOY, dengan hitam macho ala-ala TALK, DARK and HANDSOME, tiba-tiba saya nak feminin kan dia? Oh no! Sangat la tak wajar.

Macam mana orang yang hidup dan Allah dah beri upaya seperti lelaki boleh pulak nk jd perempuan? Heran sungguh... kereta pun ai tak boleh nk ubah, apatah lg nk fikir orang yg betul

Okeh, let me get this straight

It won't stop here.

Lepas ni golongan pedophile pula akan claim right diorang sebab diorang rasa ber'cinta' dgn budak-budak usia 6 tahun adalah hak mereka

Lepas tu lebih ramai akan keluar dari fitrah, dibesarkan dengan 2 ayah atau 2 emak dan diorang sendiri akhirnya akan tak kenal salah satu gender

Soal hukum hakam, agama, budaya dan fisiologi akan tinggal sejarah. Sistem production manusia pun boleh di 'defeat' dgn adanya IVF dan seangkatan dengannya. So sape2 pun boleh dapat anak. Just sediakan duit aje.



So, sampai bila akan berakhir pasal hak manusia ni?

Maka takkan tamat pencarian hak ini. Walau mahkamah mana pun memutuskan, tetap akan ada perbalahan kerana sisi pandang berbeza mengikut pola pemikiran masing-masing. Kerana itu Al-Quran diturunkan sebagai panduan. Suruh semak hukum hakam.. 

Dah Allah kata haram, mmg sah sah la tidak baik utk manusia
Yang umat islam ada pulak berdiri atas hak 'kemanusiaan' dan 'respect' guano

Macam kita respect org yg nk suicide lah. Konon itu adalah 'life' diorang.

Ke Guano??

Aaaaaa

Tak boleh brain lah!


"Dakwat penaku hitam, usah pintaku melukis pelangi"-As-Saggar,Penyair dan Seniman Iraq

Dah, baik prepare utk berbuka lg bagus...

Sekian

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment