Cerita saya TRANSFORM bilik air dgn budget kurang RM100

Assalamulaikum warah matullah

Antara fungsi WAHM selain manjaga makan minum, pakaian dan rumah dan menjadi nurse, doktor, plumber, gardener dan skop tugas yang lain, adalah menjadi interior designer dan kadang-kadang boleh extend sampai ke luar rumah terus

Hehehehe

Utk episod DIY kali ini, saya nak kongsikan bagaimana saya melakukan Projek Pink ke atas bilik air masterbedroom saya. Iye. semuanya buat sendiri




Paling menarik, kos yang saya keluarkan hanya RM92.90 aje.

Wawawawa


Tak percaya?

Biar saya senaraikan kos-kos bahan yang telah diguna utk Projek Pink ini


Cat dinding utk dalam rumah (Pink Light) 1 Liter - Kedai Hardware : RM15
Cat dinding utk dalam rumah (Pink - Premium) 2 Liter - Kedai Hardware : RM39
Toilet Seat pink 1 pcs - Kedai Hardware : RM14.90
Berus cat 3 pcs - Kedai RM2: RM2
Bekas cat 1 pcs - Kedai RM2 : RM2
Bekas berus gigi 1 pcs - Kedai RM2: RM2
Berus Roll 1 pcs - Kedai RM2: RM2
Cebok/Gayung  1 pcs - Kedai RM2 : RM2.12 (ni beli lepas ade GST)
Baldi pink 1 pcs - Daiso: RM5
Glass paint pink 1 bottle - Daiso : RM5
Bekas Sabun 1 pcs - DIY : RM3.90

TOTAL PERBELANJAAN: RM92.90

Hasilnya mmg not bad
Saya rasa lebih seronok berada dalam toilet Hahahaha

Tapi saya harus bgtahu, saya mengambil masa yang agak lama utk siapkan kerana saya tk boleh buat terus menerus

Selain masalah tak berapa nk 'fit' macam dulu, saya juga buat waktu baby tengah tido. Jadi kdg2 tu memang terberhenti la proses mengecat etc bila si abam sado dah terjaga. 

Mujur juga selalu amik Performance Drink dgn ESP Drink
Mmg rasa la bertenaga nk siapkan Projek Pink ni

Dan inilah hasilnya!






P/s: Sape sape yang tau kt mana nk beli Sticker Hello Kitty Besar Gilaaaaa.... boleh bgtahu naa

Love,

Salwa

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

5 comments:

  1. wa cat jubin sekali ke? cantik nya.. boleh buat kat bilik air budak2 ni.. kot mau deme tido bilik deme sendiri nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jubin tu tk cat. kalar asal pink light dah nak dekat putih. bila cat tuh ade reflection so nmpk pink sangat. meh la try..hehe

      Delete
    2. assalam puan... nak tnye. paip tu skali guna cat yg mane erk? kalau kena air ok x

      Delete
  2. cat yang mcm mana jenisnya & apa brand nya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cat utk dinding dalam rumah. brand ape ntah hari tu. yg murah punye

      Delete