Kelebihan mengambil Energizing Soy Protein (ESP) Drink Shaklee

Assalamualaikum wbt

Hari ni saya nak bercerita tentang satu produk yang sangat famous dikalangan pengguna Shaklee. Kira boleh kata hot item la gitu.

Pernah dengar tentang Energizing Soy Protein Drink atau lebih mesra dipanggil ESP dari Shaklee?
Kalau belum pernah dengar tentang ESP, hari ni saya nak perkenalkan kepada anda semua dan menceritakan kelebihan dan kebaikan mengambil ESP Drink ini. Terutamanya kepada ibu-ibu yang menyusukan bayi dan ibu yang hamil.


Mula-mula, kita tengok dulu ringkasan gambarajah dibawah.


Energizing Soy Protein, ESP shaklee, Shaklee ESP, Protein Shaklee, SHaklee protein, tambah tenaga dengan Shaklee, ESP, Energizing Soy Protein Shaklee, COD Putrajaya, COD Desa Pinggiran Putra, COD Bandar BAru Bangi, COD Equine Park

Tengok gambarajah ni pun kita dah terbayang-bayang khasiat dan kebaikan ESP drink ni. Eh, masih ada kebaikan yang belum diberitahu ke?

Ada!
Masih banyak!

Kalau nak tahu, ESP dari Shaklee di diperbuat dari sumber protein yang bukan GMO. Eh, apa pulak GMO ni? GMO adalah Genetically Modified Organism dimana faktor genetik dalam sesebuah tumbuhan telah diubah suai menggunakan teknik kejuruteraan genetik.

Jadi sangat berbahaya jika kita ambil produk yang berasaskan GMO.
No,no,no, no...

ESP Shaklee telah dihasilkan dengan proses kawalan ketat iaitu satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP) dimana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam sehinggalah saat ianya diproses.

Selain tu, kebaikan ESP ni adalah kerana ianya merupan sumber protein soya terbaik yang mempunyai kesemua Asid Amino yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Jika dibandingkan dengan protein dari sumber daging, telur dan produk tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa serta kolestrol!

Wah, hebatnya!

Bagi ibu yang mengandung, ESP berupaya menambah tenaga disamping mengstimulasi pengeluaran susu sebagai persediaan untuk menyusukan bayi nanti

Bagi ibu yang menyusukan bayi, ESP membantu memekatkan susu dan menambah pengeluaran susu dan menjadikan susu anda lebih banyak dan pekat untuk keselesaan bayi anda.

Menarik kan?

Antara kelebihan dan kebaikan ESP juga adalah mengurangkan kolestrol dengan berkesan. Ianya mengandungi lima vitamin B penting, separuh dari keperluan kalsium harian dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan bahawa soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid. Jadi anda juga boleh hadiahkan ESP kepada ibu anda!

Satu canister ESP hanya berharga RM150 sahaja.
Sila hubungi kami dengan menghubungi kami di talian 019-5558027 atau emailkan salwamohdsaleh@gmail.com

Selamat mencuba!

Love,



Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

2 comments:

  1. Saya sukakan gunakan ESP sejak hamil anak ketiga. Alhamdulillah kekal bertenaga utk urusan harian dan untuk anak-anak yang lain..Lagi satu bonus, kata orang kalau hamil kita ambil soya, anak yang bakal lahir berkulit cerah (InsyaAllah) =)

    ReplyDelete