4 FAKTA anda perlu tahu tentang kempen DRUGS FREE

Assalamualaikum wbt

Nak cerita sikit tentang sesuatu yang baik dan bagus. 
Kempen ini sangat sesuai untuk semua golongan 
Bukanlah pula untuk menidakkan fungsi ubat atau suruh berhenti gunakan ubat. Cuma kita ingin kurangkan kebergantungan kepada ubat yang dibuat dari bahan kimia. Perlahan-lahan kita kurangkan penggunaannya sehingga sampai suatu masa kita tidak perlu ambil pun.

Jadi,

Apakah yang perlu diketahui tentang kempen DRUGS FREE ni?

FAKTA 1:  SIDE EFFECT atau KESAN SAMPINGAN

Pengambilan ubat terutamanya jika dalam tempoh masa yang panjang akan mengakibatkan kesan sampingan kepada tubuh badan. Kadangkala ianya mengundang penyakit lain.

Paling ditakuti, fungsi buah pinggang juga boleh melemah dan tidak sempurna akibat pengambilan ubat berpanjangan.

Berbeza dengan supplemen Shaklee yang diperbuat dari bahan semulajadi, pengambilan secara konsisten tidak mendatangkan kesan sampingan dan boleh membekalkan nutrisi yang diperlukan tubuh.

FAKTA 2: UBAT MERAWAT, SUPPLEMEN SHAKLEE MERAWAT PUNCA 
Nampak macam sama tapi berbeza sebenarnya. Sebagai contoh, ubat menghilangkan rasa sakit kepala dengan menjadika salur darah membesar dan lancarkan peredaran darah.

Shaklee? Lancarkan peredaran darah secara semulajadi supaya tak sempat nak sakit kepala pun sebab salur darah memang lancar dan tidak terhalang. Walaupun kesannya lambat tapi tubuh bekerja secara semulajadi untuk melancarkan peredaran darah tersebut

FAKTA 3: SHAKLEE DIPERBUAT DARI BAHAN SEMULAJADI

Tidak seperti ubat yang dihasilkan dengan campuran kimia dan dadah, supplemen Shaklee diperbuat dari bahan semulajadi hasil kajian terperinci dan bahan yang diambil adalah dipilih dengan teliti dan tidak mengandungi sebarang bahan pengawet, pewarna, perisa mahupun bahan yang telah diubah suai genetiknya

FAKTA 4: SHAKLEE MENCEGAH

Kalau kita sakit, kita akan dibekalkan dengan ubat. Logik lah. Tapi sebelum kita sakit, perlu tak kita makan ubat? Tak de pun dibekalkan ubat kan sebab belum sakit kan?

Tapi kalau dengan supplemen Shaklee, kita boleh makan sentiasa terutamanya untuk cegah sakit.
Seorang kawan saua mempunyai ayah yang menghidap lung cancer stage 4 yang kata doktor tidak ada harapan. Ketika rawatan kimoterapi, beliau mengambil Shaklee dan kesannya doktor menjadi terkejut kerana beliau sihat, ceria dan sel kanser mengurang sebanyak 30% dalam masa 2 bulan sahaja!



KESIMPULAN:

Banyak yg boleh diperbaiki oleh tubuh badan kita secara konsisten dengan pengambilan nutrisi dan khasiat yang sepatutnya dan MENCUKUPI

Ini bukan sahaja dapat mencegah kita dari sakit dan terpaksa mengambil ubat, malah kita akan dapat badan yang lebih sihat, cergas dan tidak berpenyakit

Jika perlukan bantuan atau ada sebarang pertanyaan, hubungi saya ya.

Love,




Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

4 comments:

  1. Love Shaklee
    Lepas ni harap2 public tak order ubat yang bukan2 lagi

    ReplyDelete
  2. Siti Nurafida Noh:

    Kadang2 drg dok baca google aje tu yang keluar request macam2 tuh..sabar lah ye puan doktor..hehehe

    ReplyDelete
  3. saya sokong usaha murni ni.. kurangkan kebergantungan pada ubat!

    ReplyDelete
  4. Yeen Ramli:

    Yeah..marilah kita bersama-sama!!! Chaiyok

    ReplyDelete