Cerita Imran sambut birthday dengan kek Ultraman!

Assalamualaikum wbt

Sapu2 sikit habuk kat blog ni yang dah seminggu tertunda. Huhuhu
Maklumlah, minggu ni banyak sangat upacara membakar bakar cake dan cupcakes dan muffins
Alhamdulillah, rezeki rezeki

Mula-mula plan nak buat goodies bag aje utk kawan-kawan Imran
Macam i'jaaz punya birthday hari tu
Buat cupcakes, buat lollichocs, masuk dalam kotak, tempek sticker, settle!

Tapi setelah difikir balik, Imran dah besar
Dan dah pandai appreciate potong kek
Siap selalu nyanyi lagu birthday dengan adik dia
So, Emak kena tukar strategy

Pukul 5 dh masuk dapur
Lps solat Subuh, godek2 sampai dh pkl 7 kek siap masuk oven
nasib baik cupcakes pun dh ready time tuh
Pastu hantar Ayah, imran dan i'jaaz
balik rumah kek tak masak lagi so kene tunggu lagi
Cikgu Imran cakap selalu kalau nk potong kek pkl 10.

Gelabah habis Emak
Waaaaa
Sebab tk boleh nk tunggu kek sejuk secara semulajadi, Emak masuk dalam peti ais
kasik cepat sikit moist choc cake tu sejuk utk decorate

Pkl 10 baru sejuk
Emak pun decorate la dengan penuh kesabaran
Dekat pukul 11 baru siap!

Tapi hasilnya...
Memuaskan hati!!!!





Comel tak???
Siap ade cupcakes tuh!!




Idea ni timbul sebab takut tak cukup kek sebijik
Penyanyi solo pun kene ade backup singer kan?
So ni kira mcm tu lah

Emak sampai sekolah dh 11 lebih
Terpaksa la amik time sikit dari kelas untuk sambut besday imran
sorry ye kawan2 imran, lambat lah pulak aunty ni

So, dengan topeng masquerade yg cute tu, semua pun excited mengelilingi imran






Imran ni ramai kawan girls
Cuba tgk gambar ni, yang girls tgk Imran
Yang boys tengok kek
Kelakar!






Maka menyanyilah kawan-kawan imran dengan teacher imran dan emaknya sekali
Seronok  betul Imran!


Happy sangat2 dia
Raut wajah seronok dia yang 2 minit tuh boleh cover penat Emak buat kek 5 jam!
tak terkata!

pastu Imran potong kek
Tapi cupcakes yang abis dulu
takpelah, janji korang makan
Siap ckp 'SEDAPNYE'



huuu ni yang buat hidong kembang sekejap




Anyways, 

Emak harap imran happy
dan emak pun happy

Emak ada tulis kt FB
Emak letak balik kat sini...

11.11.13
11.01pm

Imran,
Namamu terpahat didalam lembar Al-quran,
Nenda isa alahissalam,
Keluarga mulia ikutan seluruh alam,
Menyebar risalah dakwah,
Di setiap nadi ummah.

Imran,
Namamu bermaksud kemakmuran,
Nadi pembangunan dan kemajuan,
Walau kecil jasad dirimu,
Namun besar jiwa dan akalmu.

Imran,
Ikhlaslah dalam amalan,
Biar satu dunia tidak tahu,
Asal penduduk langit mendoakanmu,
Itqan dalam setiap perbuatan,
Agar kesungguhan kamu diterima Tuhan,
Ihsan dalam ibadah harian,
Syurga matlamat, jgn kamu lupakan.

Imran,
Permata emak ayah,
Segunung kasih kami tumpah,
Dgn penuh harap agar kau menjadi insan bertuah,
Menakluk dunia dan menjadi penghuni syurga Allah!

Salam sayang peluk cium dari emak ayah
Selamat ulangtahun ke empat anakanda imran bin Khairil Idham

Love,

Emak




Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

2 comments:

  1. Anonymous1:01:00 PM

    gud job ateh..kalu ayong jadi anak pon treharu ahh dpt gini. but i dont ve any skill to decorate a cake..wat kek pon x pandaiii.adoiii

    ReplyDelete
  2. Hehehe..thanks ayong...
    Ala xpe.boleh belajar buat kek tu..senang je ... :D

    ReplyDelete