Tips pengambilan supplement Shaklee



Assalamualaikum wbt

Pelanggan yang saya kasihi...


Nak share beberapa guideline untuk sesiapa yang mengambil supplement Shaklee.

Ada yang tanya, kenapa kalau ambik Shaklee ni waktu makannya lain-lain?
Kene ikut jugak ke jadual pemakanan tu?

Ini adalah cadangan untuk kesan optimum

Juga supaya tidak berlaku situasi dimana kita makan vitamin yang tidak boleh pada masa serentak.

Selain itu, banyak faktor lain yang turut menyumbang keberkesanan supplemen yang kita ambil seperti gaya hidup, kadar metabolisma badan, perokok dan sebagainya

Contoh, kenapa zinc perlu diambil sebelum makan/perut kosong?



Selain tu, pil Shaklee telah direka dengan kadar bioavailibiliti yang sgt tinggi. Jadi penyerapan berlaku pada waktu berbeza. Boleh rujuk entri tentang Shaklee dengan bioavailibiliti yang tinggi.


Berikut adalah contoh jadual pemakanan yang disarankan:

Jadual penuh hanya akan dikongsikan kepada pelanggan salwasaleh.com sahaja.





Itu adalah suggestion. Untuk kesan optimum. 
Apapun, hari ni nak share beberapa tips lain.


Tat taraaaaa:


  1. Ibu yang hamil dan menyusukan bayi tidak digalakkan mengambil Vivix kerana ia berkemungkinan mengubah DNA & hormon. Ibu hamil memerlukan hormon tertentu dgn kadar yg tinggi dan hormon tertentu dgn kadar sedikit. 
  2. Ibu yang menyusukan juga tidak digalakkan untuk mengambil Cinch kerana Cinch mengandungi kandungan kalori yg rendah. Ibu menyusu memerlukan kalori yang banyak. Hubungi kami jika anda ingin tahu pegganti terbaik kepada Cinch utk ibu menyusukan yg ingin kurus.
  3. Penghidap SLE tak boleh amik alfalfa kerana alfafa mengandungi sejenis asid amino L-canavanine yang menyebabkan pesakit SLE menjadi keradangan. Terdapat beberapa lg produk Shaklee yg mengandungi alfafa. Hubungi kami dan kami akan maklumkan khas utk pelanggan kami.
  4. Ibu di awal kehamilan tak dinasihatkan mengambil alfalfa kerana alfalfa boleh induce kedatangan haid & menyebabkan keguguran.
  5. Penghidap Anemia tak boleh amik alfalfa kerana ia boleh memusnahkan sel darah merah. Terdapat beberapa lg produk Shaklee yg mengandungi alfafa. Hubungi kami dan kami akan maklumkan khas utk pelanggan kami.
  6. Vita-Lea tidak boleh diambil bersama Ostematrix atau sebarang produk tenusu kerana kalsium menghalang penyerapan Iron.
  7. Pesakit Thalasemia tidak boleh mengambil Vita Lea kerana ianya mengandungi kadar Iron yang tinggi.


Macam mana? OK tak? 
Harap ianya membantu anda

Apapun, konsistensi juga penting dalam pengambilan vitamin. Barulah kesannya dapat dirasai! cuba tgk salah satu testimoni daripada pengamal supplemen Shaklee ni.. 





Jika anda membeli supplemen Shaklee bersama salwasaleh.com kami akan kongsikan pelbagai lagi tips dan cara pengambilan yang lain KHAS untuk pelanggan salwasaleh.com sahaja!

Antara keistimewaan lain jika membeli bersama kami adalah:

  1. Jadual lengkap pengambilan vitamin setiap hari
  2. Cara pengambilan terbaik dan optimum
  3. Tips untuk set yang dicadangkan seperti Set Slimming dan Set Breastfeeding
  4. E-book percuma resepi-resepi khusus mengikut keperluan peribadi anda
  5. Konsultasi percuma sepanjang masa
  6. Panduan mengira jumlah air yang perlu diambil setiap hari khas mengikut berat badan anda
  7. dan pelbagai keistimewaan lain!

Jika anda telah membeli bersama pengedar lain namun tidak mendapat sebarang panduan, jangan bersedih! Kami menawarkan kesemua khidmat di atas dengan harga bemula dari RM30 dan keatas mengikut set dan jumlah supplement yang diambil.

Hubungi kami ditalian 019-5558027 atau email di salwamohdsaleh@gmail.com

Boleh juga ke FB kami di : salwasalehdotcom

Love,






















Klik sini utk mendaftar pada hari ini: JOIN SHAKLEE 

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

4 comments:

  1. Anonymous11:11:00 AM

    sangat bagus!

    siti hamidah, penang.

    ReplyDelete
  2. terima kasih puan hamidah

    ReplyDelete
  3. salam...info yg sgt bagus:)..trma kasih.mtk singgah di blog sy ya fazeatyradzuan@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Terima kasih puan fazeaty

    ReplyDelete