Picasso in the making

Assalamualaikum wbt

Ingat tak beberapa hari lepas saya ada tunjuk lukisan yang kengkonon baru try lah tu. Kalau terlepas boleh baca entry First try melukis bunga

So hari ni rasa macam nak menurunkan bakat seni yang ada (sila muntah) ke anak-anak pulak. Muahahahhahaa.



Tapi kan, anak-anak sekarang ni pun pandai. Dia tanya, kenapa material kertas Emak lain? Dia punya nipis semacam? Kenapa Emak pakai warna lain, diorang kene pakai warna lain?

Kenapa?
Kenapa?
Kenaaaaapaaaaaa??

Hua...matilanakk. Kalau bagi u ols pakai semua material Emak, boleh bankrupt Emak tau nk supply semua bahan. Eceh, macam la Emak pakai yang professional sangat kan? Hahahahah. Berangan betul. 

Aktiviti macam ni bagus utk asah bakat, bagi mereka berkreativiti dan sesuai sangat untuk bonding time. Kalau nak jimat, saya kadang-kadang pakai DIY Water Colour je bagi diorang lukis. sangat mudah dan simple.

Step nya ada saya ajar di sini: DIY Water Colour

So, selamat mencuba!

Love,

Salwa

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment