Impian Imran I'jaaz naik kuda tercapai

Assalamualaikum wbt

Kesian betul la anak-anak. Emaknya sangat busy dengan Projek Beg Sekolah sampaikan takde jalan kemana-mana pun cuti sekolah. Kene hantar balik kampung seminggu aje. 

So kebetulan hari tuh Idayu, one of AJK PBS ada kata nk bawa anak-anak taska Rimbun Kasih dia pi naik kuda, Emak pun minta izin nk tumpang sekaki la. Hehehehe. Menunaikan permintaan Imran yang nak sangat naik kuda sejak tengok sukan equestrian di Olimpik dulu.


Macam paham je kan orang tu dok cerita hehhehee

Kalau ikut kesibukan, tak pernah habis. So untuk kurangkan rasa bersalah, makanya dah booked siap-siap dan curi sedikit masa tumpang rombongan taska Idayu untuk ke ladang kuda di Kota Kemuning ni. Thanks ayu!

Tempat ni macam tersorok sikit tapi kalau korang pakai Waze or Google Map masih boleh jumpa lah. Namanya Vista Polo Equestrian . Mula-mula akan lawat ladang kuda dulu. Ade beberapa jenis kuda di sini dari pelbagai keturunan dan negara.

Kemudian sesi paling semua orang dok tunggu, NAIK KUDA!
Tak sabar dan rasanya sebab nk jimat masa, ada yang naik berdua. Macam I'jaaz, dia berani naik sensorang, tapi Imran insist nak naik dengan orang lain. 
I'jaaz dengan confidentnya naik sensorang

Orang yang request pulak yang takut dan nak naik berdua!
Sanitize hand sikit.. Emak dan Israa' pun sebok interframe dalam gambar
Selepas semua orang dapat round padang naik kuda, sesi terakhir adalah bagi makan kat kuda. Yang ni seperti dijangka, Imran memang la takde nk buatnya. I'jaaz la berani sikit dan dekat dengan kuda tu dok hulur lobak. 

Pilih mana satu nk amik. Coklat tu utk bebudak ni ye, bukan utk kuda
Testing..testing...
I'jaaz try bagi. Kuda ni kene tutup mata pasal sakit mata kot?
Berjaya!

So, alhamdulillah,memang sangat excited la yang berdua ni.

Nanti ada rezeki kita belajar naik kuda secara proper ok?

Jangan mintak mak beli kuda sudah la
Hehehehehehe

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment