Cabaran DETOX 7 hari bersama Salwasaleh!

Assalamualaikum wbt

Lama pulak rasanya dah tak menulis. Hari ini nak cerita satu konsep paling best dan seronok dalam mengurangkan berat badan.

DETOX SIHAT

Yang bestnya, mende ni tak lama. 7 hari je! 
So kiranya minggu ni saya ada misi baru lah. Misi cabaran Detox sepenuhnya badan sempena persiapan nak masuk Ramadhan.


Oleh kerana tahap determination saya yang sangat tinggi, saya dengan penuh confidentnya buat sorang-sorang misi ni walaupun dah ramai yang kecundang dan sarankan buat beramai ramai untuk motivasi.


Takpe, saya try dulu. Nanti dah berjaya saya akan kumpulkan semua orang yang nak buat utk duduk dalam satu group dan cuba.


Saya menggunakan konsep Detox yang diformulasikan oleh pakar-pakar diet (dieticians) Shaklee dan siap dengan MEAL plan seminggu. Takde nak tipu Ye. DISIPLIN ADALAH WAJIB!

Okeh..ini menu breakfast Emak pagi tadi. Day 1 is all about fiber dan mencuci usus.



Makanya hari pertama harini, sesubuh lagi saya dah timbang berat, amik kiraan BMI, fat %, water % dan semua yg timbang tu boleh kira. Well, semua normal dan healthy tapi saya rasa elok la buat detox ni sebab bacaan dah nk border line dah.

Ape beza Detox dengan program diet yang biasa orang buat tu?
Haa, tengok kat sini



Sangat teruja dengan banyak feedback positif yang dapat selepas orang buat detox full satu badan ni. Bulan lepas saya dah try soft detox 5 hari je actually, itupun dah rasa best sangat. Takde craving benda manis dah. 

Tak percaya?

Tengok ni


So tunggu la ye keputusannya selepas 7 hari
Kalau rajin saya up la gambar hari-hari


Jangan lupa nanti join saya! Hehehehe

#SalwaSaleh
#SalwaDetoxPlan

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment