Imran dan I'jaaz masak mee goreng!

Assalamualaikum wbt

Harini dah masuk hari ketiga cuti sekolah. Emak rasa dah tiba masanya diorang ni buat sesuatu yang lebih praktikal pulak di dapur. Biasanya baking muffins aje kan, sekarang nak suruh memasak pulak

So hari ni cabarannya adalah...

MASAK MEE GORENG!

Of coz la hero-hero Malaya ni excited sangat kan.
Dah lama mengidam nak masak nih. Selalu tolong masak nasi je.

Makanya emak pun bagi la dan setelah semua step dibuat, adalah di nyatakan bahawa Mee Goreng diorang sedap dan lulus!

AMARAN: Emak bagi mereka menggunakan Steak Knife sahaja. Dapur gas pun atas pantauan. Dan Emak telah memberi nasihat supaya memasak hanya bila Emak ada dan pantau buat masa ni utk langkah keselamatan

Enjoy the photos everyone!!!

Memula potong dulu fish cakes...

Lepas tu potong sawi dan daun bawang
Tumis bawang dan ready nak masukkan fishcakes
Masukkan sos tomato, sos cili, kicap pekat
Time to add the mee!
Boh Sayur

Tadaaa! Dah siap pun

So siapa kata orang lelaki tak boleh di ajar?
After all memang lebih ramai kaum lelaki pun yang jadi Chef kan? Emak tak kesah if drg decide nak jadi Chef beso nanti, in fact sangat berbangga! (plus tayah la Emak masak hahahahah)

Anyways,

Saya ada kongsikan juga tips untuk ajar anak lelaki buat kerja-kerja rumah di dalam buku Bila Emak Berdrama.

Hanya RM23 dan anda akan dapat banyak tips serta beberapa DIY projects untuk dicuba. 

Berminat nak beli? 

Boleh beli di sini: BELI BILA EMAK BERDRAMA

Selamat bercuti!

Love,

Emak 




Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment