30 tempat yang saya nak pegi lihat

Assalamualaikum wbt


hari ni nk berangan sikit lah kan. Tapi berangan bukan sebarang angan tau
Ni nk Visualize bagi jadi realiti

Sambil berusaha nk jadikan dia realiti lah kan

Hehehehhe

Well,  saya listkan 30 aje sebab ini mmg ade dalam wish list saya. yg lain tu nnti saya cerita

jom tengok!


1. Al-Quds, Palestine - masjid ketiga paling suci dalam islam



2. Granada, Spain - i wanted to visit this place since 1998. i have several books about Granada and the history behind its beautiful art and interior and of course, the conquest by Tariq


3. Uluru (Ayers Rock), Australia - Nak stargazing especially watching Milky Way. Whoaaaaa



4. Watching Aurora Borealis - Norway (or any where nearby)



5. Table Mountain, South Africa - I think it's gorgeous


6. Paris, France - Kota romantik yang kononnya lambang cinta. Tapi saya nk pegi bukan sebab tu. hehe


7. Petra, Jordan - Not because of Transformer 2! 



8. Machu Picchu, Peru - Stunned by the fact that the Incas built this on the top of the hill



9. Queenstown, NZ - Dulu tk sempat sampai sini. I would love to pay a visit to this small town


10. Sipadan, Malaysia - Fall in love with this island since first season of Survivor


11. Santorini, Greece - Seriously, do i need to explain?



12. Brunei - I think it is unique somehow but not too sure. guess need to find out myself by exploring the country!


13. Maldives - been in my wish list since forever!



14. Oxford, UK - Dulu ade berangan nk study kt UK, actually dpt offer pun tapi at the end i accepted offer ke NZ. Tiada jodoh kita... sob sob


15. Hawaii, USA - I want to see the volcano too!



16. Edinburgh, Scotland - Camelot?? Hehehe


17. Prague. Czech Republic - I know it's beautiful and i think it is a beautiful city


18. Kelantan, Malaysia - Sila jgn gelak! Never been to kelantan and in sya allah 2015 is the year for me to visit kelantan


19. Great Wall of China, China - The beauty behind sacrifices


20. Rome, Italy - Rome was not build in a day....



21. Cinque Terre, Italy - I would love to have a house here, comel kan?


22. Son Doong Cave, Vietnam - Majestic plus mystic

23. Sakura Season, Japan - i think Sakura is a form of undefined beauty...


24. Strasbourg, France - well, merasa la tgk yg versi tak ori kat colmar bukit tinggi.. hahaha



25.  Niagara Falls, Canada - Ntah la, rasa mcm cool aje niagara falls ni



26. Kinabalu Mount, Malaysia - nak panjat dan bercita-cita nk panjat since 1992. siap ade buat sajak and i was only 8 years old when i wrote that sajak...huhuhu



27. To Sua Ocean Trench, Samoa - rasa nk letak belakang umah!


28. Sinai Mount, Egypt - it's more of a spiritual reason that i wanna be here


29. Venice, Italy - The italian job? the vacation? aggghhhh


30. Istanbul, Turkey - Aya sophia, golden horn,bosphorus strait, topkapi palace, muhammad al -fateh, sultan abdul hamid, kilafah... and the list goes on




Okeh..cukup la letak 30 dulu
Kot rajin saya sambung lah

Paling banyak tempat nya kt italy, perasan tak?

Hehehe


Ok, back to reality
Need to work hard to be able to visit all of this places lah kan

Doakan saya berjaya!


Love,

Salwa

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

7 comments:

  1. Istanbul Aku Datang.... jom rombong cikkiah..

    ReplyDelete
  2. Tq uwa untuk idea tempat2 best ni..terfikir nak berjalan2 juga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. moh le kite.. hehehe. masukkan dalam list impian dulu

      Delete
  3. one of my wishlist ada kat situ...hiihi...tak tahu bila boleh sampai agaknye..
    anyway..tq for sharing this interesting places.

    ReplyDelete
  4. Terharunya! Negeri saya (Kelate) pun masuk senarai!

    ReplyDelete