Projek Tabung HIJAU : Menabung cara simple

Assalamualaikum wbt

Idea ini asalnya dari seorang kawan sekolah, Asiah didalam group whatsapp kami. Asiah yang mengesyorkan kami semua menabung duit hijau setiap bulan.

Saya pada mulanya tertanya-tanya syarat utk menyertai projek ini sebab saya tengok kawan-kawan dok berebut pakat kutipan masing-masing pada 31 Januari lepas.

Rupanya memang ada syarat;

- Tabungan sepanjang bulan
- Tak boleh kira atau bukak tabung sehingga malam terakhir bulan tu
- Tak boleh tukar duit lain dengan duit hijau semata-mata utk menabung
- Update status masing-masing hanya pada malam terakhir utk tahu sape menang

Hmmmm

Menarik!

Makanya saya pun dan try la join pada bulan Februari
Dengan penuh semangatnya saya beli tabung paling chomey daya pernah jumpe..


Tattaraaaaaa

tips menabung, tabung, cara menabung yang mudah, simpan duit, tips simpan duit, kumpul duit, tabung mudah




































Mesti la chomey kan. Sebenarnya ade lg tabung lain tp sebab nak amik feel dan nak amik kesempatan beli tabung idaman, maka ade la alasan sikit. Hihihihi

Tapi

Saya ubah sikit rules utk diri sendiri. Saya masukkan sekali duit biru RM1. Sebab? Lagi banyak RM1 yang selalu ade dalam dompet dan tak perasan pun sangat kalau tkde.

Jadi terpulang lah pada anda

Walaupun asalnya panggil projek HIJAU, tapi kalau nk bubuh merah ke, oren ke, UNGU ke, ikut la kemampuan masing-masing.


So


Inilah hasilnya!!!


Duit hijau yg berjaya dikumpul: 8 keping



















Duit biru yg berjaya dikumpul: 25 keping




















Alhamdulillah! Total RM65. Siapa nak bagi kan?? Heheheh
Duit ni nk simpan dulu utk pakai kemudian. in sya Allah Mac ni masih nak diteruskan.

Thanks Asiah and Ex-Serata geng for this awesome project

Sape nk join kami???
Meh la kongsi idea ni dan buat ramai-ramai kat group whatsapp masing-masing!


Love,

Salwa


****************************
 Update perolehan dari projek:

Februari: RM65
Mac: RM80




Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

2 comments:

  1. Kak salwa,saya punye project tabung janjang, menabung ikut minggu..starting from minggu pertama 2014,minggu satu seringgit,minggu dua dua ringgit..

    Hehe..tak sabar nk kutip hasil hujung tahun ni..

    ReplyDelete
  2. BAgus!
    Yang tu pun menarik juge
    Keseronokannye bila time nk bukak tabung dan kira duitnya.. kan?

    hehehe

    ReplyDelete