Testimoni Shaklee Collagen Powder (SCP) Kulit anjal dan sihat secara semulajadi


Assalamualaikum wbt

Hari ni nak cerita satu lagi produk power dari Shaklee yang sangat sangat diminati oleh ramai orang terutama ladies kat luar sana.

Ape tu?

Memperkenalkan, SHAKLEE COLLAGEN POWDER! Singkatannya SCP


Biasalah, mula-mula nak kenal, semua orang akan tanya, Shaklee Collagen Powder ini ape benda? Best ke Shaklee Collagen Powder ni? Berkesan ke Shaklee Collagen Powder 
ni?

Haaa, nak tau berkesan ke tak, ce tgk video ni sekejap.. Mesti akan rasa mcm WAJIB cuba nih!









boleh imagine tak u ols yang amik Collagen paling baik nih nanti muka jadi cmne??

Huish
Tatau nk kata apa la















Sabar sabar

Kita explain satu satu dengan bahasa yang sangat mudah difahami



1. APA ITU KOLAGEN / COLLAGEN?

Kolagen atau collagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolagen. Kornia mata kita pun sebenarnya adalah kolagen



2. APA FUNGSI KOLAGEN / COLLAGEN?

Kolagen bertindak melindungi organ kita seperti hati, perut, jantung, paru-paru, saluran dara, sel otak dan organ dalaman lain. Kalau untuk organ luaran, kolagen membantu dalam kecantikan dan kesihatan. Kulit jadi licin dan berseri, tiada jerawat atau jeragat, jadi awet muda, jadi ejen anti penuaan dan paling best, boleh bantu mencegah penyakit.

Best nya!


3. APA ITU SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP) ?

Mesti la kita nak tahu, ape yang best sangat pasal Shaklee Collagen Powder ni.



Shaklee Collagen Powder (SCP), SCP, Collagen Shaklee, Kolagen Shaklee, Shaklee Collagen, Shaklee Kolagen, Testimoni Collagen Shaklee, Testimoni Kolagen Shaklee



Shaklee Collagen Powder ni memang semulajadi dan sumber kolagen yang hebat. Sebab? Sebab Shaklee Collagen Powder mengandungi 4,000mg proprietari Red Snapper Scale (RSS) kolagen iaitu kolagen yang sangat berkualiti tinggi, tulen, lasak dan elastik yang diestrak daripasa sisik ikan Snapper. Ikan Snapper ni kalau orang Malaysia panggil ikan merah.


Lepas tuh, selain kolagen ikan tadi ade beberapa bahan utama lain yang dimasukkan kedalam Shaklee Collagen Powder ni. Ade estrak biji  benih camellia Japonica, ade estrak Pfaffia, estrak kerang kerangan, lactobacillius acidophilus, vitamin C dan vitamin B. Semua bahan-bahan ni digabungkan untuk meningkatkan kadar keberkesanan RSS yg kita dok citer tadi tu.


4. APA BEZANYA SHAKLEE COLLAGEN POWDER DENGAN COLLAGEN LAIN?




Shaklee Collagen Powder ni dibuat daripada kolagen bermolekul sangat ringan lebih kurang 1,00 Dalton aje. Lepas tuh asid amino nye sangat tinggi pulak. Dalam 3000. Kalau jisim molekul biasa, lebih dari 300,000 Dalton pastu asid aminonya 20-50 aje.. Waaaa, beza gila tuh! Sebab tu la Shaklee Collagen Powder ni berkesan!

Bila Shaklee Collagen Powder ni jugak mempunyai jisim molekul yg sangat rendah maka mudahlah diserap badan dan usus kita. Bila senang serap dapatlah bantu tingkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis kulit kita ni dengan berkesan. Ha, faham tak?

Lepas tuh, Shaklee Collagen Powder ni mempunyai sel kepaduan yang sangat tinggi dan mempunyai kapasiti untuk mengekalkan kelembapan kulit kita. 1 gram asid hialuronik boleh menahan air sebanyak 6 liter. Hebat kan?

Ramuan Shaklee Collagen Powder ni tiada pengawet atau bahan tiruan ye. Semua 100% semulajadi. Pewarna pun tkde, gula pun tkde atau bahan terlarang lain semua takde.

Senang pulak tu nak bawak pegi mana-mana pun. 1 sachet tu boleh letak dalam poket seluar, handbag, purse atau letak dalam kereta atau kereta sorong anak.

Dan last sekali, sangat mudah larut. tayah la dok beriya sangat nak kacau-kacau


5. APA KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Banyak manfaatnya Shaklee Collagen Powder ni. Ni adalah antaranya:

  • Mengembalikan keanjalan kulit
  • Meningkatan kelembapan kulit
  • Mengelakkan kulit kering
  • Mencerah dan mengurangkan pigmentasi dan jeragat di wajah
  • Menegangkan payudara dan punggung
  • Anti-penuaan
  • Mengurangkan kedutan
  • Mengecilkan lubang pori-pori di wajah
  • Mengurangkan 'eye bag'
  • Meningkatan kecergasan tubuh badan
  • Memberikan kesuburan rambut



Banyaknya!

Tapi ada bukti ianya berkesan.

Ujian klinikal ke atas Shaklee Collagen Powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tesktur kulit yang lebih gebu selepas mengggunakannya selama 8 minggu berturut-turut

  • 69% peningkatan terhadap kelembapan kulit
  • 75% peningkatan terhadap kelicinan kulit
  • 90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit
  • 80% pengurangan kedutan diwajah

See, i told you!


6. SIAPA YANG KENE AMBIL SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Semua manusia dan haiwan boleh ambil! Hehehe..Lawak je.
Anda mesti ambil kalau dah tergolong dalam golongan ini:

  • Ada kedutan dekat wajah
  • Ade jeragat dan bintik hitam
  • Ade 'eye bag'
  • Ade pori-pori besar
  • Kulit lesu dan mudah kering
  • Kelihatan tua dari umur sebenar (Oh no!!!)
  • Sakit belakang dan sakit sendi
  • Ada pigmentasi dan kulit tona tak sekata
  • Gusi tak sihat
  • Garis halus di leher
  • Payudara kendur dan punggung pun tak perky (heheehe)
  • Kuku senang pecah
  • Ada lingkaran hitam bawah mata
  • Rambut kering lepas tu ada bercabang pulak dihujungnya



Kalau tkde semua ni, nak amik pun boleh. bagus utk kesihatan secara keseluruhan


7. TESTIMONI PENGGUNA SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Kita dh bagi keputusan ujian klinikal pun, customer mesti nak bukti jugak. Ok la..


Shaklee Collagen Powder (SCP), SCP, Collagen Shaklee, Kolagen Shaklee, Shaklee Collagen, Shaklee Kolagen, Testimoni Collagen Shaklee, Testimoni Kolagen Shaklee






Shaklee Collagen Powder (SCP), SCP, Collagen Shaklee, Kolagen Shaklee, Shaklee Collagen, Shaklee Kolagen, Testimoni Collagen Shaklee, Testimoni Kolagen Shaklee






Shaklee Collagen Powder (SCP), SCP, Collagen Shaklee, Kolagen Shaklee, Shaklee Collagen, Shaklee Kolagen, Testimoni Collagen Shaklee, Testimoni Kolagen Shaklee






Shaklee Collagen Powder (SCP), SCP, Collagen Shaklee, Kolagen Shaklee, Shaklee Collagen, Shaklee Kolagen, Testimoni Collagen Shaklee, Testimoni Kolagen Shaklee







8. SO WHAT?

Ok la, penat dah tulis ni. Ramai pulak yang cakap so what?
Mari la dapatkan Collagen Powder anda hari ini

Sekotak Shaklee Collagen Powder hanya berharga RM298 sahaja!
Tidak seperti produk setanding dengannya yang dijual pada harga ribuan ringgit

Setiap pembelian dengan kami, akan disertakan dengan tips, cara pengambilan dan konsultasi secara PERCUMA.

Minat?
Call je saya

Nama saya Salwa. no telefon 019-5558027


Rugi la sape takmau beli ni

Rugi2

Meh beli!

Love,


























Terdapat pelbagai keistimewaan jika anda menjadi ahli Shaklee. Klik sini utk mendaftar pada hari ini: JOIN SHAKLEE 

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

10 comments:

  1. Anonymous11:12:00 AM

    Excellent!

    ReplyDelete
  2. Oh terima kasih la cik/puan/encik anynomous. Kalau letak nama lg best.. hehehe

    :)
    hope it helps!

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Menyeluruh maklumat nya bagus sekali.

    Safiya,


    HTTP:/letusbehalthytogether.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Menyeluruh maklumat nya bagus sekali.

    Safiya,


    HTTP:/letusbehalthytogether.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Bila nak promo Collagen ni, tak sabo plak rase nak cantik glowing-glowing raye ni :)

    https://ciklihealthhappiness.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Tq! Mmg best buat masker ni!

    ReplyDelete
  8. terbaik...promo bulan ini...

    jom jejalan rumah saya pula
    http://annislovelyanis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. best ni..sgt informative..

    ReplyDelete
  10. TQ so much for the sharing. Santai dan sempoi penerangannya ;)

    ReplyDelete