Henset & Laptop 1

Salaam and good day all..

Ape kabar? Sehat? Alhamdulillah. Sehat atau tak, semuanya atas kehendak Allah. Sehat pun bagus, tk sehat pun bagus. (read between the lines eyh)

Hurm, banyak nyer la nk citer kt sini. Tk terciter2 kan kalau nk diikutkan. Tp yang ni rasa cam nk share sket. Ntah ler, dua tiga menjak nih lebeyh banyak tulis and share ttg ape yg dah happened. Kalau larat, bace aje la yer… oh, plus, entry nih di dedicated kan utk my housemates and ex housemate Cengal. (ari tu promise kat korang kan? Hehehe.cowey, lmbt sket)

Hurm, actually entry nih nk bubuh ‘GADGETS’ tp rasanya cam kurang umph..so tukar sket utk lebih focus. Hum,…bismillah

Henpon? Sume org ade henpon skang. If taun 1997 dulu, sape ade henpon yg besar batu bata tuh pun dah kire ‘berada’ sgt lah. Nokia plg glemer time tuh. Skang ni bdak tadika pun ade henpon dah.siap kamera lg.

Keyh…cuba pk, ape function utama henpon???? Sure la calling2…plus SMS. Kire nyer tk lengkap ah kalau henpon tkde mende dua tuh. Kalo new generation nih kene tambah lg kot…cam CAMERA ngan MMS ker…3G ker…dan yg lain2 function jugak lah. Tp sejauh mana kite gune henpon dengan betoi aa? Gayut kite kat henpon tuh, kite gayut ngan sape? Sms kite tuh lebih banyak di hantar kepada sape eyh? Jeng..jeng..jeng…

Wpon henpon tk pernah wujud zaman dulu, but still ground rules for communication antara wanita dan lelaki adalah sama. Yg ni leyh check entry dulu2. rasanya ade tulis. Tkpun leyh check byk website2 lain ttg perbualan antara yg mahram dan bukan mahram. Byk kat tenet. Sile buat rujukan sendiri.

So,sebab ape aaa cik uwa nk citer pasal henpon sebenarnyer?

Camnih, ari tu rasa nk tuko henset. Sbb ape? Sbb henpon cik uwa ni canggih giler...hehehe. canggih sangat sampai tkleyh nk send SMS. So sumer org pun kene tau ah skang eyh. Jgn la expect i can reply any SMS kalo korang hantar. Dah dekat setaun dah aci call2 aje. So far mmg la tkde banyak masalah tp have to admit jugak yang kalau tkleyh SMS nih susah. Yer la, certain words tuh tk sesuai kalau ckp, kene SMS baru kene gayanyer.

Well, ingatkan ari tuh dah nk tuko sangat la. Tkpun beli 2nd henset ala2 nokia 3310. murah pun murah….so dpt la ber SMS.Bdak2 umah pun sorang2 dah tukar henset( sume mereka mempunyai masalah henset yg tersendiri, so ade alasan ah nk tukar kan). So, bile dah sorang2 tayang henpon baru, terbayang2 jugak ler henset idaman ku (sony ericsson kaler putih oren tuh je pun). Dah dekat 2 taun nk beli, tk beli2 jugak. Punye la list down priorities mende2 yg perlu di beli..tp henset tuh tk pernah dapat duduk tangga pertama. So terpaksa la KIV buat seketika.

Then kan, stlh di budget2, dan tolak campur darab bahagi, henset tlh menduduki tmpt pertama setelah berkurun abad nyer berada didalam carta barang2 yg harus diganti/dibeli.
So ari tuh ingat dah nk beli sangat2 ah….tunggu lepas raye ker…nk beli la nih….sampai la something happened last Tuesday… yg akhirnyer meranapkan impian seterusnya meletakkan henset di tangga yg kebawah2 (tp still top 10 kot).

wut happened? Jeng..jeng..jeng..

Nantikan sambungan nyer.. (sambungan ni in sya allah ade la terselit pengajaran sket…yg entry nih baru intro aje cik kak)

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

7 comments:

  1. Anonymous6:41:00 PM

    At the end of the story, terbeli la laptop.. Terpaksa la letak henset dalam 'carta pop Nasyid pujaan sirap'
    menduduki tempat ke sepuluh. Hahahaha..

    Hmm, dah tajuknya pun Henset & laptop.

    Minta maap le kalo terpotong skrip.

    -HambaNya yg jahil

    ReplyDelete
  2. wuiksss...

    camne ade penulis skrip kedua plak neh? siapakah anda?

    salah..salah...!!

    ending nyer salah...!

    tk dramatic ah...but anyways..

    keep on lah berusaha utk memproduce ending yg bagus yer..

    ReplyDelete
  3. salam..hoho..story saspen dah..nih tak sabar nunggu edisi seterusnya nih..

    ku rase..: nampak lap top..tp tak beli pun dan oleh kerana nak jimat duit..maka pi lah simpan duit kunun nak beli hp td tuk beli laptop nanti..

    sure betul nih kemungkinan nih..keke

    ReplyDelete
  4. Anonymous2:18:00 PM

    [Quote] keep on lah berusaha utk memproduce ending yg bagus yer.. [/Quote]


    [Quote]ku rase..: nampak lap top..tp tak beli pun dan oleh kerana nak jimat duit..maka pi lah simpan duit kunun nak beli hp td tuk beli laptop nanti..[/Quote]

    -----------------------------------

    Haiiii, nih kena tulis skrip kasi dramatic le nampak gayanya. Tuan pengarah dah reject skrip.. HUhuhuhuuu..


    Beginilah critanya..

    Then kan, stlh di budget2, dan tolak campur darab bahagi, henset tlh menduduki tmpt pertama setelah berkurun abad nyer berada didalam carta barang2 yg harus diganti/dibeli.
    So ari tuh ingat dah nk beli sangat2 ah….tunggu lepas raye ker…nk beli la nih….sampai la something happened last Tuesday… yg akhirnyer meranapkan impian seterusnya meletakkan henset di tangga yg kebawah2 carta Nasyid Pujaan Sirap(tp still top 10 kot).

    Nak jadi critekan, masa nak beli henset hari Tuesday tu kan,
    tetiba je hati ni berdegup kencang nengok laptop kaler oren hitam.. sebijik cam henset sony.

    Pastu rase cam lapto ni kena gak duduk tempat pertama dalam carta, ehem cam biasa la. Carta nasyid pujaan sirap.

    Then kan, ...

    bersambung part III.

    -----------------------------------

    P/s: Hopefully x kena reject le skrip nih..

    -hambaNya yg jahil

    ReplyDelete
  5. hurm...

    camnih, tayah sambung tulis tkpe.. ramai sangat berupaya menyambung script.

    tp satu pun tk tepat..

    ish..ish..ishh

    ReplyDelete
  6. Anonymous6:21:00 PM

    hahaha..wa nak ku ceritakan yang sebnarnye...laptoptak hp phone lagilah tak..kesudahannya..marilah kite nantikan bersama..-ex hosemate cengal..dengan ucapan cepat2la sambung..huhu.PD

    ReplyDelete
  7. salam. wah2. saspensnye entry kak uwa ni yerk. hehe. keep d gud work ok.cpt la update ye. :b

    ReplyDelete