jgn buat DERK

--Kempen mari memboikot barang ISRAEL & US beramai2 --

Bismillahirrahmanirrahiim
Assalamualaikum warah matullah

To start, have a glance at this photo...






Pernah denga psl Boycott ISRAEL products? mesti penah kn? tgkla gambar kat atas tu.ade senarai2 nya.Antara brg2 yg femes utk kita yang tkleyh beli adalah:


Coca Cola (Coke) - minum air kosong k?
INTEL
IBM
Nokia
KFC, MC'D, Pizza Hut
Sunkist
estee lauder
Kimberly-clerk
L'Oreal
Danone
Marks & Spencer
Maybelline
Calvin Klein
Maggie
Nescafe
Johnson * Johnson
Revlon
Disney
Kleenex
Kit Kat
Clinique
Gorgio Armani
Huggies
Boss
Kotex
Carrefour
Nestle
Ralph Lauren
Donna Karan
Lancome
Victoria's Secret
Tommy Hilfiger

tu baru sket tu. byk lg..utk senarai penuh and more info, sila lah ke wesbsite2 ini:


http://inminds.co.uk/
http://www.boikottisrael.no/eindex.html
http://digilander.libero.it/ahlalbait/boycott-israel.html
http://www.mylinkspage.com/israel.html
http://www.boycottisraeligoods.org/
http://www.muhajabah.com/boycott.htm
http://www.palestinkini.info/
http://inminds.co.uk/boycott-arsenal.html
http://home.pacbell.net/halnet/Boycott%20Israeli%20Products%20Campaign.htm


beli satu barang cam kasik satu peluru kat depe utk tembak sedara2 seISLAM kita. wah2..sanggupkah anda?

Ulama’s Fatwa on Boycotting Israeli and American Products

tu tak campo lg barang USA + Denmark etc. tp kan, satu la nk btau, tkde nya tkleyh idup tanpa barang2 diorang ni. so jgn buat alasan. ;)
keyh..JOM BOIKOT!!!!

**************************************
Nota tambahan:

semalam wallet ilang or perhaps di curi i should say. kat uni pulak tu. sangat sedey tp betul la, smua yg berlaku ade hikmahnya..yer dak?? betul2. "kami dengar dan kami taat". lepas ni tkleyh drive dah kat oklen.lesen, visa, eftpos,myKad, studentID Detc... habis sume lesap. yg sedey ade gambar ariz comei lote + debab (my nephew waktu die baby).huuu.

ini kali ke-3 dah ilang wallet. sekali tu kat kisas, ade org pecah masuk asrama. sekali lg lepas SPM waktu beg kene ragut kat KL. this time kat Oklen, kene copet tanpa disedari -mybe waktu tu tgh solat zuhur.

tp alhamdulillah passport masih ade kat umah.wpon agak leceh utk settlekan everythin tp tkpelah..dugaan.


"Harus ada rasa bersyukur di setiap kali ujian melanda
itu jelasnya membuktikan Allah mengasihimu setiap masa
diuji tahap keimanan sedangkan ramai terbiar dilalaikan
hanya yang terpilih sahaja antara berjuta mendapat rahmat-Nya"


hopefully itulah yang sebenarnya.hikmah atas kejadian ini.ameen

err..nk denga satu surah tk?? ni surah ibrahim ni. ayat 40 keatas [14: 40-52]. bagus, ade doa. Qari ni menitiskan air mata time baca...kite?? huuu (mari muhasabah mode)








*****************************************

wallahu'alam
wassalaam

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment