Virus yang Islamic

bismillahirrahmanirrahim
assalamualaikum warah matullah

khaifa halukum? sehat? alhamdulillah.panjatkan kesyukuran banyak2.rujuk [14:7]. hurm..esok dah nk masuk sekolah balik.kemalasannya, usah cerita la kan.tp tkpe, petang2 ni kite amik mood santai sket in sya allah.

penah dengar TROJAN tak? macam2 akan masuk kat kepala korang kan? ade yg teringat zaman bebudak ade banyak cerita kartun yang trojan2.ade yang teringat sabun basuh trojan..ade yg teringat topi trojan yg cam berus sabut tuh.yg bagus sket teringat zaman pemerintahan islam waktu torjan jahat2 tuh serang negara kite.

actually trojan ni sebenarnya kalau pada yg penah belajar system2 ni, adalah sejenis virus yang sangat la kejam.belajar pasal die pun bosan gile.camne nk stopkan die la..camne nk wat kalau die dh serang..bla2..kesimpulannya mmg jahat la.

tp kan..ari ni nk ckp pasal sejenis virus yg telah diklasifikasikan kat Sophos sebagai seekor trojan.nama die Troj/Yusufali .apsal nama die yusuf ali? pasal die ni penah terjemahkan al-quran.(mengikut satu sumber la).yg menariknya..makhluk ini tidak la jahat cam yang seangkatan dengannya..in fact, sangat2 la sesuai utk komputer2 kite.. blur?? okeyh..check this out!!


DESCRIPTION

basically camnih.trojan ni akan detact some words kalo korang bukak korang nye internet.die akan carik words yg ala2 18SX.words tuh takleyh tulis kat sini sebab nanti die detact blog ana sebagai yg ade unsur2 lucah plak.huhu.korang leyh click kat link atas tuh utk tgk die nyer words.

as soon as die nmpk aje words2 tuh..tau ape die buat? jeng jeng jeng..maka akan muncul lah gambar di bawah ini:



Best kan? kasik ayat quran tuh.mmg harapnye sape yang gatal nk tgk mende2 tk elok tuh akan insap.ameen. persoalannya disini, kalau depe tk insap camne? haaa..trojan nih bukanlah bangang sangat kan..nk biar aje orang tuh tgk ayat quran tuh tp tk buat ape2..so kalau la orang tuh degil jugak..tkmo tutup window tuh..maka trojan ni akan kasik warning..cam kat bawah ni:



so mmg tkde option la kiranya..semua butang tuh akan log-off kan comp korang.tp jangan risau.die tkkan amik ape2 maklumat nk tkkan jugak hack password korang etc..so kire selamat la.die just nk selamatkan iman korang dari lebey malap dengan melihat gambar2 yg tk sepatutnya..BAGUS KAN DIE?? yeap

Nak Remove Trojan

Senang aje..ikut seperti yang link tu kate.tk susah..just buang entry startup kat registry je tp questionnya..buat ape nk buang kan? hhohoh.

ok..so jom carik trojan nih ramai2.kalo dah jumpe..i will tell u guys.in sya allah


astagfirullahal'azim
wallahu'alam

wassalam

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment