Wallpapers

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum warah matullah.

Terkejut? sebab ana update awal sangat? :) kali ni ana nk share some wallpapers yang ana buat beberapa ari ni.(waktu awal sem lg..hehe).Oleh sebab baru first try jd hasilnya tkde la bagus sangat.sekadar share aje pun.kalau rasa nk komen ape ke..sila la tinggalkan kt shout box tepi tu.email pun ok tp kalau email susah nk balas.:)

kalau ade request ape2 ke..in sya allah ana akan buatkan kalau ade time.kalau nk kasik gambar2 yg menarik utk jd background pun ok.tafaddhal.ana harap dapar beri manfaat pada semua.wassalam

Wallpaper 1





Konsep simple.Gabungan element black & white with sephia mode.Sedikit 'dirty' lines utk tekankan kontra dengan bahagian bawah.walk-path yg biasa di kawasan masjid sebagai latar belakang.

Wallpaper 2



This is a quote from Quran.One of my favourite verse actually.surah al-ra'd ayat yang ke-28.gambar sebenar kaler hitam dan ade tulisan khat Bismillah dibahagian kanan..tp selepas di edit, ia nya agak kabur.oh yer, ade bubuh shadow utk link kali ni..sebab nk cover satu mistake yg ana buat sebelom import ke software.;)


Wallpaper 3



Ssyonara Jahiliyyah again.latar belakang adalah gambar yang di ambil sewaktu menikmati keindahan alam ciptaan-Nya di Adelaide baru2 ni.satu gmbr menggunakan flash dan satu lg tak.bila digabungkan jd tk selari garis lautan tp lps edit..nmpk agak ok(ana rasa la).sebenarnya ade satu lg version yg ni, yg ana suke tp sebab member lg banyak suke yg ni..ana upload yang ni la.


wallpaper 4



Wardatul syauki..well ape lg yg ana boleh kate!! :D konsep mawar berduri ni mmg ana berkenan sejak kat bangku dan meja sekolah lg.keindahan yg dipagari oleh duri-duri.bukan senang nk sunting tau!! (cheewah) tp tu la.harap dapat jd seindah wardah ini.oh yer..shadow n blur techniques ni mmg kurangkan focus pd kuntum bunga tu dan memerlukan lebih penelitian.satu kesilapan lg..shadow link tu..ana lupe bubuh "//".sebab malas nk edit balik maka cacatlah sedikit kat situ..


wallpaper 5



rasa familiar? yep..betul.poster ni ana amik background die aje.tulisan yg sebenarnya "we never forget" and satu lg ape ntah..tk ingat.. tp ana ubah. ;) pastu masukkan sikit unsur "horror" (bak kata sorang roomate ana) diatas tu.sape yang ade gambar sebenar poster ni mungkin dapat kesan perubahan yang ada.tp ape pun..konsep tetap jelas...siapa pun tk dapat menahan mujahidin yang akan terus berjuang kecuali Allah.Ayuh...KITA HARUS KEMBALI!!!




wallpaper 6

Sekali lg ana guna type 'old film' dalam wallpaper kali ni.lebih sesuai dengan tapak kaki tu.(gambar ni baru sangat lg di amibil dekat Devenport 2 hari lepas.tapak kaki sape? owh ..tu rahsia cuma yg pasti bukan ana!!) Mesej jelas..ikut arah tapak kaki.melangkah ke depan dan meninggalkan sisa-sisa silam yg ade.moga dipermudahkan langkah kita.ameen




wallpaper 7

One of the songs from Soldier of Allah.Sape yg penah tgk gambar asal pedang ni akan geleng kepala.bukan sebab ape.lain dari yg jadi sekarang..maaf le pada pemilik asal gmbr ni yer.hurm..hijau yang ade dekat belakang tu sebenarnya salah satu ciri dalam geografi tingkatan 2 kot.contour.ingat tk?? kononnyer mcm peta la.conquer balik negara2 islam dulu.susah nyer nk jelaskan.tp faham kot???




wallpaper 8

last but not least..WE TAKE ISLAM!! first edition terpaksa di delete.ana bubuh bintang actually tp roomate kate mcm ade ghuzwatul fikr..(kritikal gile pemikiran..) so ana ubah la.jd la sangat simple sampai tkde konsep ape pun background..tp harmony jgak rasanyer.hehe


ok la.enuf buat masa ni.kalau ade lg masa2 tambahan n ade rasa nk buat..ana taruk la lg in sya allah.wallahu'alam
wassalam

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment