~Setanggi Syurga~

assalamualaikum warah matullah...

alhamdulillah..dapat jugak lastnya alter blog ni yg dah lama terbiar dgn template die [template lama] yang tk berfungsi...so kire lega sket la pasal dah berfungsi balik blog nih.kelegaan tuh ditambah lagi dgn takde nyer suara2 'bising' suruh updatekan blog.hehehe.sory..no offence eyh?? -wink- kerana skang dh tersangat lewat malam...or monin i should say... jadi tkleyh nk tulis panjang sangat la.

esok kene bangun awal..nk buat usrah plak in sya Allah.niat dihati nkke gym pagi2 buta esok sebelom buat sket revision utk usrah...ntah la..bkn boleyh diharap sangat bangun awal2 ni kalau dh tido nyer pun lambat..hehehe.. apepun kite jumpe lagi in sya Allah... rindu plak nak tulis kat blog ...[macam rindu kat org pulak]..

oh yer...utk template baru yg jenuh nk buat nih...[cilok n alter mcm nk mati sorang kawan punye blog..masey ye] ade satu lagu yg nk ditujukan khas buat pengunjung setia dan yng tk setia... laguni dari album terbaru in team..iaitu in team-04. tajuk die pun dh sedap...harum aje... jengjeng jeng....terimalah...Setanggi Syurga!!! kalau terer..hayatilah bahasanya...gue suka bangat seyh!!! [kire itulah luahan hati buat masa ni.. bkn jiwang eyh...;) ]


~Setanggi Syurga~


Percaya kata janjiMu
Kerna ku yakin apa di genggamMu
Keharuman setanggi syurga
Bukan kilauan sebilah belati

Tersiksa jiwa merindu
Bagai terkurung dibasah tengkujuh
Kewangian aroma bunga
Tak menggugah keteguhan iman

Cinta tak pernah terbunggar dan terlebur
Pada redup renung mata yang menipu
Tuntas ku mendaki
Puncak cinta teragung

Izinkan aku melafazkan kata
Bicara hati yang mudah diterjemah
Betapa aku gerun pada teduh untuk bernaung
(Kerna awan itu rapuh)

Bahagia buat mereka ..
Yang bertemu cinta yang teragung
Yang membawa ke syurga hakiki dan abadi

Dendam tak marak menyala dan membakar
Oleh putih salju yang berguguran
Kerna dosa itu Lebih hitam dan kelam

Ku anyam rindu menjadi hamparan
Kerna ku pasti adanya pertemuan
Di sana nanti bukti cinta suci dilafazkan
Tak bertemu pengucapan

Percaya kata janjiMu Kerna ku yakin apa di genggamMu
Keharuman setanggi syurga

Bukan kilauan sebilah belati
Kata janjiMu... Seharum setanggi syurga


Moga dapat dihayati bersama-sama.in sya allah

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment