Salam Maulidur Rasul

assalamualaikum warah matullah...

salam maulidurrasul buat semua ikhwah dan akhawat.harap semua sehat walafiat la ye.waktu menaip ni penulis sedang dok asyik mendengar IKIM.fm. entah ape mimpi pagi td,rasa nk dgr ikim.fm.selalunya siaran versi intenet ni mmg sangkut-sangkut manjang.al maklumla,guna dial up.tp alhamdulillah,pagi td waktu dengar sampai sekarang,lancar macam dgr radio betul.penulis rasa seperti ade kat malaysia waktu tu..lebih- lebih lagi bila dengar zikir yg biasa penulis dgr waktu pagi (nk tlg abah pegi meniaga) dr radio ikim..

"bismikallah humma nada 'u.fi rghudu wiwwarowa..laka minna kullu hammin..fi masa iwwa sobah..hablana minka rashada..wahdina sublasolah..inna taqwallah hi nurun wa thariqul lil falah..."

yg bermaksud.."dengan nama-Mu ya Allah..tempat kami meminta ..hanya kepada-Mu pujian pada waktu pagi dan petang..tunjukkanlah kami jalan kebaikan........(yg ni penulis lupe) sesungguhnya dengan bertaqwa kepada Allah adalah cahaya dan jalan kejayaan."

sayu aje bile dgr.teringat kejap.."eyh..dh lama jugak rupenyer tk balik".hehe.tkpe la.kalau ade rezki nanti...balik la malaysia.tkkan nk duduk sini pulak,ye dak? :) .lps dari tu...terus pasang ikim sampai la sekarang.banyak jugak siaran baru dah ade.kalau dulu "hayya bil arabiah " aje..tp td dgr segmen bahasa inggeris pulak.alhamdulillah..bagus la..dah ade kemajuan.ini yg kita mahukan!!! :)

sedar tk sedar..dh masuk may.dua hari dh.weekend kali ni agak suram sedikit.(penulis malas buat keje).ada reason jugak actually.teman-teman berbual yg selalu tegur kebanyakkan nya tkde weekend ni.semua pegi kem/program keagamaan.kebetulan srentak semua.kat malaysia..komuniti ukhwah.com buat MEGA JK di penang, di adelaide,oz ade kem jugak...tk kurang org kat jepon.ade "golden week gathering".

alhamdulillah..penulis tumpang gembira kawan2 dapat peluang nk pegi kem2 macam tu.walaupun sedih mereka tkde,tp dalam hati seronok sgt2 bila terbayang kan muka2 diorang yg ceria dapat ikuti kem macam tu.(jeles pun ade sebenarnya!!!)

tkpe la..sok2 kite buat lak kat sini ye...buat time summer ke..kalo tkde org nk datang..kite buat sesama kite aje.5 org pun boleh buat kem ape..kan kawan2 sekalian..:) bak kata kawan sorang tu..."yg ptg kualiti..bkn kuantiti yang datang"...so..tunggu ape lagik...jom carik idea NEw Zealanders!!!!

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.