welcome

assalamualaikum warah matullah...

ahlan wasahlan wamarhaban bikum,welcome,namaste n KIoRA!! Alhamdulillah akhirnya dpt jugak publish blog ni seperti yg dijadualkan.(ade jadual ke?? hehe).tk kesah la.yg penting nya dh dpt publish kat umum.secara amnya,blog ni la yg akan menjadi landasan utk meluahkan ape yg ade kat hati ni tp rasanya tk la semua.ayat2 perlu ditapis jugak.konsep blog?bakal diexplain kat bwh nanti.

mm..kenape pilih 23 april? banyak jugak reason yg menyebabkan tarikh ni dipilih in stead of esok.first n foremost,ari ni hari buku sedunia.jd kerana pemilik blog ni suke sgt2 pada buku(lelebih lg yg bukan ilmiah sgt..;p)..jd sesuai benarlah utk jdkan tarikh ni sebagai permulaan.tmbhn lagi hari ni hari jumaat.kata org...ape tu...ambil berkat.hehe

konsep lebih ke arah SAntaI yang berilmu.(tk macam UO -usrah online).bukan lah nk tunjuk baik atau bagus sgt.tak.cuma rasa rugi pulak kalau blog ni sekadar tmpt luah perasaan tp bile org baca just lupa macam tu aje.kalau muhasabah diri sendiri...mungkin secara tk lansung org yg baca dpt manfaat.mana la tau,kesalahan yg dibuat..org len same2 buat.jd dpt ingatkan diri sendiri..n mungkin org lain skali.tk gitu?gitu-gitu.

pd ruangan comment,boleh la ksk pendapat masing2.kalau nk bertanya khabar..leave saje msg di shout box kat belah kiri tu.boring?leyh dgr nasyid skali.(utk pengetahuan semua..pemilik blog merupakan seorang 'hantu NASyeeD').kalau rasa nk santapan rohani pulak...ade link2 yg berguna.itu serba sedikit tentang isi kandungan blog ni.

kenapa pilih tema LOVE? hehe.menarik soklan tu.byk sebab.antaranya kerana kita dalan dunia ni tak leyh lari dari tema CINTA.tp jgn terlalu rigid.cinta boleh jd macam-macam.tk semestinya bila sebut cinta terbayang couple,drama hindustan etc..cinta kalau didalami maksudnya...sudah cukup buatkan hidup kita bahagia.y? pasal cabang cinta tu sendiri merangkumi pelbagai aspek.cinta pada Ar-Rahman buatkan kita jd hamba yg soleh.patuh suruhan-Nya..jauhi setiap larangan.cinta pada Rasulullah bakal menyaksikan umatnya mengikut ajaran yg tlh disampaikan dan mengaplikasikan sunnah dalam kehidupan seharian.

see..see..tu baru dua cinta..belum lg cinta-cinta yg lain mcm yg korang tgh dgr kumpulan SAujana dendangkan sekarang.Lebih kurang cmni la bunyi nya.."..Mari kita semua Cinta Lima Perkara...Cinta kepada Allah..cinta Rasul..Cinta ibu bapa..Cinta kepada ummah..Cinta kpd kecemerlangan.." betoi ape yg diorang ckp..jd cukuplah kot explaination kenapa blog ni dipilih mengggunakan konsep atau skin yg agak jiwang kononnya.hehe.no offence pd sape yg ckp.juga kpd yg bakal pelik.

ok la..besar harapan utk melihat blog ni ade ksk manfaat pd korang yg membaca.kalau tk byk... secebis pun jd la.n harap rajin-rajin kan ler tulis comment2 yg membina yer!!:).in sya Allah akan cuba perbaiki mana yg lemah.. n kalau tk busy akan selalu diupdate.kene ikut waqiq gak.lps ni dh bukak sem so mungkin agak sebok.okaylah.salam pertemuan dr penulis.terima kasih kerana sudi membaca n bertemu lg dilain lembaran!!!

wassalam

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment