Alhamdulillah..

assalamualaikum warahmatullah...
Selawat dan salam buat Rasul junjungan,Nabi Muhammad s.a.w

Jutaan terima kasih dr penulis kpd semua pengunjung blog ni atas sambutan yg amat 'mengharukan'.[tak tahu nk guna bahasa ape dh].Alhamdulillah,ade jugak org nk tgk blog ni ye?:) terima kasih juga pada yang dok promote2 kat member die sampai penulis punya YM tk henti-henti menerima 'permission to add'.alhamdulillah,makin banyak kawan utk berbincang nampaknya.syukran semua.

penulis baru selesai buat kerja.salin notes aje pun.tp dh janji dgn sahabat,selagi tk siap kerja tkleyh nk update blog atau buat kerja2 lain.jadi janji tk boleh nk ingkar,nanti termasuk pulak dalam ciri-ciri munafik...ye tak?nasib la sempat siap before 12,ade sket masa utk menulis kat blog ni.

hari ni mmg diuji dengan satu penyakit yg amat merisaukan.[sejak semalam pun actually].penyakit ape?bukan penulis yg sakit tp komputer die!! baru online stgh jam..ter'off' sendiri.itulah yg berulang sebanyak beberapa kali.sedih betul rasanya.bahana tumpahkan air dulu kot.dari nasihat kawan2,ada sorang akhi kasi pandangan die.katanya "kawan ana dulu pun macam comp enti jugak la.jenuh dh ana cuba baikkan tp tk boleh.last2 kawan ana beli baru." erk...mana nak carik duit nk beli baru.allahukabar.jgn la sampai tleyh guna comp ni.susah nk teruskan kerja.

ada juga yg suruh check suhu comp.jd penulis pun letak la 'mini fan' die dekat laptop tu supaya sejuk sket.alhamdulillah,ok pulak die tp still main 'chak2' bile kdg2 off.tk kurang yg suruh servis balik psl susah penulis tnpa comp ni.bak kata sahabat baik la
.."tk dpt nk bayangkan awk hidup tanpa komputer"..ye la..betul la semua tu..terima kasih sahabat semua atas pandangan.

hmm...sebenarnya waktu menaip ni..terbayang dkt kepala ni tentang chat2 sebelum ni ttg jemaah.td baru sahaja melawat web IPIJ (Ikatan persaudaraan Islam jepun).satu perkataan yg plg tepat utk dikatakan...--> "JELES GILER".kenapa? bila tgk diorang siap ade 'golden week gathering','summer camp' etc..rasa macam kenapalah kat sini tkde jemaah macam ni.khas utk rapatkan ukhuwah org2 msia disamping menyebarkan dakwah.

bila chat dgn kebanyakan sahabiah dr oz pun begitulah jugak keadaanya.kem sane,kem sini.jemaah yg banyak..waaa...mmg jeles.tk tipu.terbayang kat sini kalau nk buat mcm mane la.dgn bilangan yg cukup sikit...itu tkpe lagi psl sejarah IPIJ pun bila waktu tubuhkan tu tk sampai 10 ahli pun...tp bile memikirkan penerimaan..ade tk org nk sokong?atau semua bz?ade back-up tk nanti?hmm...semua2 ni kene fikirkan.kalau tkde sahabat nk sokong..susah nk buat sesuatu.Alhamdulillah,syukurlah usaha buat usrah,UO (usrah online),discussion etc...semua mendapat sokongan dan sambutan yg sgt2 menggalakkan.ini yg buat jd pembakar semangat sebenarnya.bila tgk ade org nk terima dan sokong ape yg kita buat...

harap2 impian ini bukan sekadar impian.sekurang2 nya dah abis grad nanti..pulang ke Malaysia membawa bersama kenangan yg dirakamkan bersama "Ikatan Persaudaraan Islam NZ".tercapaikah?wallahu'alam.

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment