Imran sekeluarga dalam Timang-timang Anakku Sayang

Assalamualaikum wbt

Akhirnya yang ditunggu-tunggu muncul juga di TV! Hehehehe. Kami sekeluarga sebenarnya menjadi salah satu keluarga yang telah dipilih untuk bersama-sama menjayakan rancangan terbitan Tribution Studio untuk RTM iaitu Timang-timang Anakku Sayang.


Rancangan ini ada 13 episod kesemuanya.Setiap hari Khamis jam 10.30 pagi si TVi (saluran 180). Ianya berkaitan dengan situasi-situasi dalam keluarga dan berkaitan parenting dan permasalahan sekitarnya. Keluarga akan kenal pasti masalah, kemudian dipertemukan dengan pakar dalam bidang berkaitan untuk  bincang jalan penyelesaian.

Macam-macam lah isu yang di ketengahkan antaranya anak yang ada Autism, Disklesia, Anak masih suka botol dan bantal busuk dan sebagainya.

Keluarga kami punya episod tentang MENGENALI PERSONALITI ANAK. Aktor utamanya tentulah Imran!


Shooting nya agak lama juga. 4 hari di 4 lokasi berlainan. Ye lah, utk rancangan setengah jam kan. Tak dapat la bayangkan orang shooting utk drama dan filem. Huhuhuhu. Kalau kenal Imran, tentu boleh agak apa masalah dia sebabnya kami sekeluarga dan cikgu-cikgunya sudah masak benar dengan perangai Imran ni.

Bagi yang terlepas episod Imran tempohari, boleh lah tengok di sini:

Untuk paparan lebih jelas, boleh juga lihat secara HD di sini: 
Timang-timang Anakku Sayang Episod 8 - Mengenali Personaliti Anak

Secara rumusannya, ibubapa kena pandai untuk melihat personaliti anak masing-masing dan gunakan kreativiti untuk menghubungkan minat mereka dengan kaedah pembelajaran yang sesuai.

Haaa gitulah. Saya sebenarnya percaya, one day Imran akan jumpa rentak dia sendiri dan kemudian terus laju ke hadapan. No worries :D

Saya sertakan beberapa screenshoot dalam episod ini.Semoga bermanfaat!

Love,

Salwa


No comments:

Post a Comment

Instagram