Apakah perbezaan antara GLA Complex Shaklee dengan EPO?

Assalamualaikum wbt

Entri hari ini adalah untuk menjawap persoalan beberapa kenalan yang bertanya tentang EPO dan adakah EPO terdapat didalam sebarang produk Shaklee. Kebiasannya produk GLA COMPLEX dari Shaklee di sama kan dengan EPO 'versi Shaklee'.

Sebelum itu, mari kita kenali apakah Evening Primrose Oil (EPO) ini.

EPO adalah sejenih minyak yang di perbuat dari bunga bernama Evening Primrose yang mempunyai pelbagai khasiat. EPO banyak digunakan untuk membantu menyelesaikan masalah sendi dan masalah berkaitan kewanitaan.


Ramai beranggapan bahawa EPO adalah nutrisi seperti Omega, DHA, EPA dan sebagainya sedangkan EPO adalah sejenis minyak.

Didalam EPO ini terdapat satu komponen yang dipanggil Gamma Linolenic Acid (GLA) dan GLA inilah yang membantu menyelesaikan masalah berkaitan kewanitaan dan sebagainya.

Apa yang menariknya, GLA bukan hanya terdapat didalam EPO, malah turut terdapat didalam bunga lain termasuk Bunga Borage (Borage Flower). Minyak dari bunga Borage inilah yang menjadi bahan utama dalam supplement GLA COMPLEX keluaran Shaklee


Apakah perbezaan EPO dan Borage Flower Oil?

Borage Oil mengandungi paras GLA yang lebih tinggi berbanding EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% yang didapati dari EPO. Kelikatan GLA adalah terbukti lebih baik dalam membantu masalah kesihatan berkaitan kewanitaan seperti Pre-MEnstrual Syndrome (PMS) dan masalah sendi seperti arthritis.

Selain itu,GLA Shaklee juga dilengkapi dengan Vitamin E dan Minyak dari bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. 


Untuk manfaat lengkap dan info lanjut tentang GLA Shaklee, anda dijemput utk membaca di link berikut: KEISTIMEWAAN GLA COMPLEXGLA Shaklee, GLA Complex Shaklee, GLA, GLA supplement, vitamin GLA

Bagaimana mendapatkan GLA Complex Shaklee?

Hubungi kami di talian 019-5558027 atau emailkan pertanyaan anda ke salwamohdsaleh@gmail.com

Setiap botol GLA Complex Shaklee mengandungi 60 kapsul dan berharga RM91.25 . Kos pos ke semenanjung Malaysia ialah RM6. Kos pos ke Sabah, Sarawak dan WP Labuan ialah RM8

Selamat mencuba!

Love,


No comments:

Post a Comment

Instagram