Tips khatam Quran di bulan Ramadhan

Assalamualaikum wbt

Saya tahu memang ramai sini sebelum start bulan puasa dah memasang niat untuk khatam satu Al-Quran. Bagus betul niat tu dan biasanya awal-awal puasa tu sangat rajin dan bersemangat nak khatamkan, betul tak?

Tapi selepas beberapa hari, semangat tu dah makin hilang dan lama-lama terbengkalai la azam tu.
Tahun ni jom ubah!

Kalau anda ada masalah seperti ini, meh saya nak bagi satu tips paling ohsem.

Tattaraaaaa



Kalau anda jenis yang selalu buka IG, then tukar je kepada IG
Kalau selalu bukak Whatsapp, tukar kepada Whatsapp

As long as dapat habiskan 1 juzu' Quran sehari

Deal?

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment