Kenapa minum air terlalu banyak adalah BERBAHAYA?

Kenapa minum air terlalu banyak adalah BERBAHAYA?

Assalamualaikum wbt Selalu kita dengar orang beri nasihat,  "Banyakkan minum air" "Kurang air tu, banyakkan lagi minum a...

4 Comments
Kempen BERHENTI makan JUNK FOOD

Kempen BERHENTI makan JUNK FOOD

Assalamualaikum warah matullah Kesihatan adalah aset dan nikmat dan rezeki yang sangat penting buat kita. Untuk kita syukuri. Tapi tak ram...

0 Comments
Adakah kismis makanan sunah?

Adakah kismis makanan sunah?

Assalamualaikum wbt Hari ni tadi sambil saya mengemas dan buat kerja rumah, saya buka rancangan Book Cafe di TV3. Tetamu hari ni adalah Dr...

9 Comments
Selamat hari lahir! : 31 tahun menghitung nikmat

Selamat hari lahir! : 31 tahun menghitung nikmat

Assalamualaikum wbt Dalam hidup ini tentu ada pasang surutnya. Tak terlepas dari ujian dalam bentuk suka duka. Jika kita tahu tujuan yg p...

0 Comments
Telekung Cinta Madinah dari Telekung Esklusif Al-Kauthar

Telekung Cinta Madinah dari Telekung Esklusif Al-Kauthar

Assalamualaikum wbt Baru-baru ini saya berpeluang merasa satu jenis telekung keluaran Al-Kauthar Ianya antara telekung ekslusif yang ...

0 Comments
Nak tahu cara boleh menderma sebanyak RM5760?

Nak tahu cara boleh menderma sebanyak RM5760?

Assalamualaikum wbt Tahukah anda, bahawa anda boleh dan mampu untuk menderma sebanyak RM5760 malah lebih banyak dari itu? Tak percaya? ...

0 Comments
Melawat Galeri Arkeologi di Tapak Warisan Sejarah Lenggong

Melawat Galeri Arkeologi di Tapak Warisan Sejarah Lenggong

Assalamualaikum wbt Ok hari ni nak sambung pulak pasal trip kami. Haritu kan ade cerita tentang kami pergi menziarahi Masjid Ubudiah Kuala...

2 Comments
Where are we heading to?

Where are we heading to?

A few years ago, Parents were comparing their kids SPM, PMR and UPSR's result Those with flying colours get the most attention The crea...

0 Comments
War Dance dalam RWC selain Haka dari All Blacks

War Dance dalam RWC selain Haka dari All Blacks

Assalamualaikum wbt Siapa sini suka tengok Haka? Kalau orang yang minat All Blacks dan rugby, dah tentu sinonim la haka ni dengan mereka. ...

2 Comments
Dimana kita meletakkan posisi seorang GURU?

Dimana kita meletakkan posisi seorang GURU?

Assalamualaikum wbt Saya menggagahkan tangan untuk menulis isu ini yang telah tertangguh beberapa kali. Pedih rasanya hati dengan keada...

0 Comments
15 Carta sebenar seorang WAHM. #10 dan #12 paling WIN

15 Carta sebenar seorang WAHM. #10 dan #12 paling WIN

Assalamualaikum wbt Carta pai ini adalah mewakili semua kaum ibu sebenarnya tak kira la duduk umah ke, kerja ke, SAHM ke, FTWM ke Jadi k...

6 Comments