Rahsia saya beli jam tangan hanya RM6.08

Assalamualaikum wbt

Ape khabar? Masih sempat nak ucap salam kemerdekaan lagi kepada semua readers blog saya ni.

Moga kita merdeka dari dalam, dari luar, dari segenap sudut.
Dan paling penting, merdeka hingga dapat masuk syurga la kan

Ok,

Sebenarnya dah lama nk tulis pasal ni. Tapi bese la kan, sokmo tergendala
So, nak tanya,

Cantik tak jam saya ni?? Hehehe
Sebab tajuk pun dah ade harga kan so mmg tk thrill lansung la kalau  nk suruh teka




Well, saya ni memang minat barang hello Kitty tapi sangatlah tidak ada masa dan kenderaan utk bebas ke kedai sana sini. Jadi mmg hajat nk ke kedai Hello Kitty selalu terbantut (elok juga la)

Satu hari ni ade kawan saya, Kak Maya pi cerita kat saya dia beli barang Hello Kitty Online direct dari China. Katanya dia beli kt Alibaba Express.

Waaaaaa

Saya pun tanpa buang masa, usha la. Memang best gitu!

Tips nya senang aje

TIPS 1: MONITOR CURRENCY RATE


Semua urus niaga dalam AlibabaExpress ni dalam USD. Saya beli jam tu dulu USD1 = RM3.80 lebih kurang. Still ok. Kalau sekarang ni mmg tak la kan sebab sangat la tinggi nilai tukaran. So wpon barangan ni direct dari China, urusniaga dalam USD


TIPS 2: CARI YG FREE SHIPPING


Oh, ni sangat penting sebab ni la key dimana barangan dapat murah. Kdg2 harga barang baru USD1 tapi shipping sampai USD3. tak berbaloi la kan. So saya mmg carik yg free shipping dan bertabah menunggu sampai la beberapa minggu utk barang sampai.


DISADVANTAGE: 

Tak sesuai utk org yg nk items dalam keadaan urgent ye.


Then, mcm mana nk bayar?


Ni la nanti rupa bentuk parcel yang anda akan terima. Banyak kan? Sebab semua murah.... hahaha


Nak pakai credit card pun boleh tapi bagi saya, saya selesa pakai paypal. So settle dalam masa sekejap aje dan dapat notification. Kita juga boleh bg review/feedback pd seller kt online system tu.

Senang kan?

Ape tunggu lagi, cubalah!!!

:D

Love,

Salwa

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

2 comments: