Vita Lea for Kids - Vitamin untuk kanak-kanak yang sedap dan mudah di ambil


Assalamualaikum wbt

Sebab bulan ni ade promosi dan kemunculan semula Multivitamin utk kanak-kanak ni, makanya saya pun test la sebiji kan. Sebelum bagi anak, maknya mesti nak kene test dulu...

Wah, sedapnya!

Rasa anggur gitu. Sedap pulak di kunyah-kunyah
Ni nampak gayanya bukan anaknya yang makan nanti.. ehhehehe

Dan seperti yang dijangka, bila kasik pada hero, dengan bestnya dia ckp:

"mak nak lagi...satu mana cukup!"

Amboih...

Jangan pula silap paham bahawa anak saya tak cukup makan. Sebolehnya memang kita nak bagi terbaik yang lengkap serba serbi. Dan saya pun jaga agar makannya seimbang.




Pengambilan makanan tambahan hanyalah sebagai PELENGKAP bukan pengganti kepada makanan seimbang. Yang tu parents kene clear la.

Walaupun kita bagi anak ikut piramid makanan, sayur nya dah tercemar dengan racun kecuali kalau beli yg organik. Buah pun sama. Ayam pun dah banyak kene cucuk kecuali kalau beli ayam tanpa cucuk mcm saya beli atau ayam kampung dan seangkatan dengannya.

Jadi, walaupun makan lengkap dan siap masak sendiri gitu, saya masih berikan supplemen utk anak saya.

Ni belum kira yang picky eaters mcm ni...lg pening kepala nak handle



Kenapa Vita Lea for kids?


  • vitamin c 60mg = 6 oz oren
  • vitamin d 400IU = 8 oz susu
  • vitamin e 30IU = 10 tsp peanut butter 
  • folic asid 400mcg = 4 cwn broccoli dimasak
  • iron 6 mg = 1.5 cwn bayam dimasak
  • zinc 5mg = 3 centre kacang dimasak 
  • magnesium 40mg = 6.5 cwn Brussels sprouts


Mana lalu anak kita nak telan semua tu kan?
Kita pun takkan lalu

So, jika minat SMS/WA saya di talian 0195558027 ye.
Harga pasaran rm121 inc postage tp bln ni harga sgt special. Bulan ni sahaja tau!

Ada offer lagi bulan ni (Offer paling latest adalah Julai 2015)

Beli 3 percuma 1!

VITAMIN KANAK SHAKLEE

Jika anak anda tidak suka vitamin dalam bentuk tablet, boleh cuba multivitamin dalam bentuk tepung yang boleh di bancuh bernama MEAL SHAKE


Daripada bg anak2 mkn junk food tu elok la bg anak makan vitamin ni.

Kaaaannn

Love,



Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment