DIY: Soft Toys Cage

Assalamualaikum  wbt 

Hari minggu mmg nak biasakan buat aktiviti bersama hero berdua ni
Ye la, sejak masuk sekolah 3 minggu lepas, senyap sunyi
Jadi kengkonon hari cuti kita spent masa la ngan diorang

Minggu lepas maknya demam
Mujur ade sepupu sepapat datang jadi mereka ni main la jugak

Anyways,

Memang dh lama sangat tau nk buat mende alah ni




Nampak kat mana ntah hari tu
Terus rasa nak buat

Sebenarnya senang aje nk transform kotak ni. Heheheh..

So, sila ikut steps berikut ye


STEP 1: CARI KOTAK KOSONG


Ape2 pun tkpe. Rectangle ke..square ke.. asalkan ade
So mcm kami hari ni, kami pakai kotak Astro Shop. Hehe




Kantoi pernah shopping kt 118. Ye la, wpon dh tutup astro tp channel 118 ade tau kt Njoi 
Huuhuu


STEP 2: BALUT DENGAN PEMBALUT KERTAS


Pilih la corak ape yg suka
Retro ke
Millenium ke
Katun ke
Tkmo pun boleh. Lukis aje. 




kalau boleh pakai yg kertas sebab plastik ni susah nk stay. Apapun, terpulang pd anda ye

STEP 3: BUAT LUBANG


Yang ni penebuk lubang biasa tk boleh sebab kotak ni keras
Jadi kita tebuk pakai paku
Utk langkah keselamatan, letak span basuh pinggan tu kt bawah mcm ni





STEP 4: PASANG TALI


Pakai tali ropia ni je
Kalau ade budget lebih, pakai tali yang elastic sikit
Boleh beli kt kedai hardware

SIAP!!!

Ini lah hasilnya!








Senang kan?
Kan?


Selamat mencuba!

Love,

Salwa



Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment