Ujikaji Omega Guard dengan Styrofoam: Bahayakah Omega???

Assalamualaikum wbt

Wah wah wah, sekarang tengah hangat semua orang mempromosikan Omega Guard
Ye lah, mana nk dapat

Beli 6 percuma 1 tu!
Hebat hebat

Lagi hebat bila anak kita pun dapat manfaat yg sangat banyak dengan Omega ni
Sebab tu saya lancarkan BACK to SCHOOL promo khas utk kanak-kanak!

Bagi yang sedikit kurang faham dengan Omega Guard Shaklee ini, saya pernah tulis tentang fungsi penuh dan manfaat Omega Guard Shaklee dahulu

Sila rujuk entri berikut: BEST SANGAT KE OMEGA GUARD NI?


Cuma hari ni saya nk sambung lah sedikit lagi info tentang Omega Guard ni yang ramai orang salah faham.
Lately ade timbul isu, kononnya Omega Guard ni bahaya untuk kesihatan dan tekak orang.

Macam mana isu ni boleh timbul?

Sebab ada yang buat ujikaji dan eksperimen sendiri.
Mereka pecahkan Omega Guard dan letak di cawan Styrofoam.
Apa yang berlaku?
Bahagian cawan yang terkena Omega Guard akan cair!






Wah, takutnya!
Adakah ini bermakna Omega Guard ni boleh memcarikan anak tekak kita?


Sebelum saya jawap dengan detail, meh saya nk bagitahu

Belum pernah saya jumpa ada orang complaint kata tekak atau mulut dia cair atau terhakis atau luka atau calar dan seumpama dengannya selepas ambil Omega Guard

Saya dan suami ambil, anak saya siap kunyah-kunyah sebelum telan, tapi tkde ape pun.

Kenapa?

Kerana Omega Guard lansung tidak merbahaya kecuali lah tekak, mulut dan pembuluh darah anda diperbuat dari sytrofoam!


Jadi, kenapa pulak sytrofoam ni cair bila terkena Omega Guard Shaklee?

Omega Guard Shaklee ni adalah minyak ikan yang sangat tulen dan secara semulajadinya adalah pelarut yang organik. Semakin tinggi kadar hidrofobik minyak ikan itu atau dalam bahasa lain semakin tinggi kadar keterlarutan minyak ikan tersebut, makin pantaslah Styrofoam tersebut cair. Ini bukanlah disebabkan ade asid atau ada bahan kimia ke atau ada bahan terlarang yang digunakan.
Ni semata-mata disebabkan minyak ikan tu 'melarutkan'.

Sesiapa yang belajar kimia kat Universiti tu ade lah belajar rasanya (saya bukan bidang sains)

Apa juga bahan atau benda yang ada Polarity Attraction die akan sama melarut.
Macam kes ni,  Omega Guard mempunyai kutub yang sama dengan poleterin dan styrofoam. Jadi, polisterin dan syrofoam ini akan cair la bila kena ikan.

Macam kita letak air atas garam, garam tu cair lah kan.
Jadi, adakah bermakna air tu bahaya kalau kita minum?


Jeng jeng jeng

Oh, ade pulak lagi yang menyoal,

Abis tu saya tapau ikan tu dalam polesterin elok aje bekas tu, tak cair pun???

Jawapan: Sebab itu ikan, bukannya minyak ikan!

Kalau nk dapat minyak ikan yang tulen khasiatnye, bukan just goreng aje seekor ikan dah dapat EPA, DHA dll dik non! Banyak proses nye sampailah die menjadi minyak ikan.

Dan paling penting, bukan semua yang kt pasaran tu original ye
Banyak lagi yang sintetik atau separuh sintetik


Mahukan yang terbaik dan semulajadi??

Hubungi kami di talian 019- 5558027 atau emailkan ke salwamohdsaleh@gmail.com

Love,



Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

No comments:

Post a Comment