Resepi menarik shake dan ice blended ESP Drink dan Performance Drink Shaklee

Assalamualaikum wbt


Hari ini salwasaleh.com nak share beberapa resepi yang boleh digunakan untuk mereka yang mempunyai ESP Drink di rumah.  Setiap resepi bersesuaian untuk beberapa kategori seperti untuk ibu hamil, ibu mengandung, mereka yang cuba menurunkan berat badan, mereka yang berpuasa, mereka yang cuba untuk menambahkan berat badan dan sebagainya.

Antaranya bagi mereka yang ingin sajian ringkas dan mudah ketika bersahur dengan Set Berpuasa, kami juga sertakan resepinya di dalam e-book kami.

Terdapat 10 resepi utk pembaca bertuah yang boleh di perolehi secara PERCUMA. Link untuk mendapatkannya terdapat dihujung entri ini.


Gambar di bawah adalah contoh hasil yang kami nak kongsikan bersama anda

Suami saya buat ESP Cremo Strawberry Lassi
Saya pulak buat ESP Manggo Nata de' Coco





ESP drink, Energizing Soy Protein, Performance Drink, Shaklee ESP, Shaklee Performance Drink, ESP Shake, ESP Ice Blended


Sebagai teaser, saya sertakan dua resepi di sini untuk anda cuba.
Selebihnya boleh didapati dengan memiliki e-book '10 RESEPI HEBAT ESP DRINK' kami



Resepi contoh 1: ESP Carrot Milk Drink


Bahan-bahannya:

  • 3 sudu makan/scoop ESP
  • 1 biji lobak merah
  • 1 1/2 cawan susu rendah lemak (low-fat milk)
  • 1/2 cawan air



Cara penyediaan:

  • Blend (kisar) semua bahan selama setengah minit atau sehingga hancur
  • Pastikan susu dan air dalam keadaan sejuk untuk rasa yang lebih segar
  • Boleh menggunakan air sejuk atau air suam mengikut citarasa
  • Tidak boleh menggunakan air panas kerana air panas akan merosakkan nutrisi didalam ESP



Tips tambahan:

  • Resepi ini sesuai utk diambil setiap hari bersama sarapan/makan malam yang ringkas seperti biskut hi-fiber dan oat.
  • Sukatan ini untuk orang dewasa berusia 13 tahun ke atas dan untuk pengambilan sekali sehari.
  • Resepi ini sesuai utk ibu hamil dan ibu yang menyusukan
  • Resepi ini juga sesuai untuk mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan




Resepi contoh 2: ESP Cremo Strawberry Lassi


Bahan-bahan:

  • 3 sudu makan/scoop ESP
  • 3 keping biskut Cremo yang dihancurkan
  • 1 gelas Lassi berperisa Strawberry
  • 1/3 cawan air




Cara penyediaan:

  • Shake dengan kuat selama setengah minit
  • Pastikan lassi dan air dalam keadaan sejuk untuk rasa yang segar
  • Boleh menggunakan air sejuk atau air suam mengikut citarasa
  • Tidak boleh menggunakan air panas kerana air panas akan merosakkan nutrisi didalam ESP



Tips tambahan:

  • Resepi ini sesuai utk diambil setiap hari bersama sarapan/makan malam yang ringkas seperti biskut hi-fiber dan oat.
  • Sukatan ini untuk orang dewasa berusia 13 tahun ke atas dan untuk pengambilan sekali sehari.
  • Resepi ini sesuai utk ibu hamil dan ibu yang menyusukan
  • Resepi ini tidak digalakkan untuk mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan kerana kandungan kalori dan gula yang tidak sesuai untuk mereka




Bagaimana? Menarik kan?

Jom la cuba!!


Anda boleh mendapatkan e-book '10 Resepi hebat ESP Drink' dengan percuma sekarang.

Sila klik link berikut: Dapatkan e-book Resepi ESP Drink 


Jika anda berminat mendapatkan ESP DRINK atau supplemen Shaklee yang lain, sila hubungi kami di talian 019-5558027 atau emailkan pertanyaan ke salwamohdsaleh@gmail.com

Love,

Salwa

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

7 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. oo.. ade beza ea bancuh ESP untuk kurus... Sebelum ni main bancuh je..heeee.. okay.. akan praktik kan selepas ini.

    ReplyDelete
  3. lassi strawberi tu macam mana erk? kalu gantikan dengan susu berperisa strawberi boleh tak?

    ReplyDelete
  4. Ceria vita:

    Ade beza... hehehe..kalau tak nanti tak mencapai pulak objektif nk kurus..hehehe

    ReplyDelete
  5. Nor-Ana mohd:

    Ade jual lassi tu kat pasaraya beso2.
    kalau tkde susu strawberi pun boleh.sedaaaaapppp

    ReplyDelete