F1 oh F1

Tgh serabut dan tak tentu hala
Tgh banyak kerja yang due sampai nk cuti pun tk sampai hati
Tgh pening kepale dengan macam-macam benda
Tgh dalam keadaan yang Allah shj faham agaknya

Tgh
Dan tengah

Tgh drive dari kampong nak balik office
Tgh penat dan lenguh kaki tekan minyak and clutch Saladin
Tgh panas-panas buta di lebuhraya PLUS yang tk siap lagi

Tgh itu la dapat call dari org yg tk kenal pun.

assalamualaikum.salwa ke nih? Kak ---- ni dari CAU (corporate affairs unit)”

“ws. Yer..yer..salwa nih.”

“u tk keje ker ari ni?”

“I masuk tghari sket kak.nape?”

“haa, ni salwa, nk cakap kat u. we all dah nominate u utk pi F1 23rd nih. u free tk?”

“haa? Kak, I tgh drive. I tk dpt tgk schedule. I call u back bile I sampai office eyh?.thanks kak.”


-off-

Pemende plak nih? bile plak ade volunteer utk jaga budak2 nk escot diorang gi F1? (biasanya petronas akan kasik tiket free utk beberapa student sekolah angkat diorang with some facis as well. I’m one of the faci la ).

Pelik.tkde la plak apply nk gi F1.ishhh.susah gak nk dapat tuh even kalau apply pun.ni nape plak nk kasik free lak nih?

-around 4 plus, after call the kakak and leave a voice mail-

“assalamualaikum.salwa, ha ni nk cakap…we all dah forward ur name utk F1 tau”

“ws. Kak, I tak apply pun utk gi F1.camne lak nama I naik kak?

“oh..tak..tak. ni bkn yang volunteer tuh. yang ni special.we all select only 3 facis from each school. (ala-ala token of appreciation) Then u all tayah jaga budak.just sit there and watch the F1.makan sumer ade.transportation pun ade.ni cam kasi u free ticket la”

“woo..sape lg yg pegi kak?”

“we all put -----, ---- and ur name. grand stand la salwa. U duduk kat tempat die betul2 start tuh”

“yeh? kalo bayar,baper tiket die kak?”

“around RM2000 lebeyh.rugi tk pegi salwa.once in a lifetime u dapat pegi.kene select lak tuh.pegi la.. Habes u nk gi tak nih?”


(glup...giler ape? 2 ribu lebeyh just tiket? Bkn akak dah siap fwd ke nama td ?)

Jawapan yang plg nak dijawap:

“kak, kalau u rasa i all deserve that, ape kate u cash aje money yng nk buat beli tiket tuh, then u kasik the cash to me. Then leyh aa I buat beli laptop…daripada duduk tgk F1 yang bunyik bising tuh..kan kak kan?kan?”

Malangnyer…dialog diatas hanya mampu ada dalam hati…
Ishk...

F1 oh F1...

dan kepala ku yg makin berat.................

Salwa Mohd Saleh

A WAHM of 3 boys who wish to be extraordinary.

1 comment: