Penulis

Bismillah Assalamualaikum wbt Ape khabar? =) =) =) =) (senyum ada banyak tafsirannya.lebih banyak senyum yang terukir, lebih ban...

9 Comments

gambar nikah & walimah

salaam kepada semua readers, maaf sangat kerana lambat upload gambar dan dah lama tk update kat sini. apapun, utk tidak menghampakan req...

6 Comments
alhamdulillah

alhamdulillah

Bismillah walhamdulillah Assalamualaikum wbt Alhamdulillah, pujian selayaknya kepada Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang yang tela...

10 Comments
Walimatul Urus - Idham & Salwa

Walimatul Urus - Idham & Salwa

Bismillahirrahmanirrahim Assalamualaikum wbt Dengan penuh kesyukuran diatas limpah kurnia Ilahi dan dengan hormatnya, kami ingin menjem...

231 Comments

Ceritera Kampung

Bismillah walhamdulillah Assalamualaikum.... Banyak betul rasanya nk tulis (taip?) dekat sini. Terlalu banyak juga yang nak dikongsi tap...

2 Comments
Tenanglah Hati

Tenanglah Hati

Kepada Allah semua kan berakhir Waktu dan dunia hanyalah milikNya Suka dan duka bagai nyanyian Yang mengiringi setiap langkah ki...

0 Comments

Hurmmm

Bismillah Assalamualaikum warahmatullah. Lama betul blog ni sepi dari sebarang entri. ADa yang tahu sebabnya, ada jugak yang tak tahu. (...

6 Comments
[17:23]

[17:23]

Kita yang kurang sensitif?? Prolog “ Dan Tuhanmu telah memerintahkan supaya kamu jangan menyembah selain Dia dan hendaklah kamu berbua...

8 Comments

Putih?Hitam?

“Cinta bisa mendorong orang untuk beribadah sekalipun dengan hal itu banyak kesenangan yang harus ia tinggalkan. Waktu yang secara duniawi l...

0 Comments

Agama - Candu?

Assalamualaikum wbt Kali ini saya men'cedok' tulisan orang lain. tidak. seharusnya dikatakan 'fotokopi' kerana tiada satu ...

0 Comments

Iklan

Iklan untuk entry di satu blog yang lain. Entri terakhir dari siri-siri sebelumnya. Selamat membaca dan beramal!! **********************...

0 Comments

Mitos

Amaran: Entry kali ini adalah satu bacaan yang sangat ringan. Tujuan utama ditulis adalah utk meringankan kepala disamping cuba berfikir ses...

7 Comments

Revolusi Media Islam

Revolusi Media Islami ‘Bengkel Menulis’ bersama... Ustaz Alwi Alatas (Penulis Prolifik Indonesia, Ketua Forum Lingkar Pena Malaysia) Ummu ...

0 Comments

Humble-Share-Give

Assalamualaikum wbt Alhamdulillah, diberi Allah peluang kembali menulis setelah beberapa hari menyepi. Minggu lepas sehari aje ade kat offi...

7 Comments

Mesjid 2

Assalamualaikum wbt Sekadar sedikit sambungan perihal mesjid dalam entry semalam. Aduh, tak jangka kalau lepas entri itu dapat pesanan-pesan...

4 Comments

Mesjid

Assalamualaikum wbt Ape khabar?Sehat? =) Moga selalu sehat zahir dan batinnya. Ok…,sape kat sini yang pernah dengar lagu nih: Nada al ...

6 Comments

Elaika

Raghbatu `abdin fi `afwillah (Imam Syafi`e) إلـيــك إلـــه الـخـلـق أرفــــع رغـبـتــي Kupersembahkan kepadaMu tuhan sekelian makhluk ha...

2 Comments

Falastheen

Bismillah walhamdulillah wallahuakbar Allahumma sholli ‘ala Muhammad wa ‘ala alihi wa sohbihi wa bareek ‘alaih Moga semua dalam keadaan t...

9 Comments